Išvien su likimo broliais: kviečia susikibti rankomis nuo Vilniaus iki Baltarusijos

Lietuvos visuomenininkai, norėdami palaikyti prieš rinkimų falsifikavimą ir milicijos smurtą kovojančius baltarusius, renka lėšas, o rugpjūčio 23-ąją – Baltijos kelio dieną – planuojama žmonių grandinė nuo Vilniaus iki Baltarusijos sienos.

Akcijos organizatorius laidų vedėjas, visuomenininkas Andrius Tapinas sako, kad grandinei nuo Katedros sostinėje iki sienos su Baltarusija gali prireikti kelių dešimtų tūkstančių žmonių.

„Skaičiuojame, kad preliminariai prireiks 25-30 tūkst. žmonių“, – BNS penktadienį sakė A. Tapinas.

Jeigu netikėtume, tai nedarytume.

Jo teigimu, nors dar nėra paskelbta registracija, tačiau kai kurios savivaldybės jau organizuojasi transportą.

„Jeigu netikėtume, tai nedarytume. Matėme teigiamą pirmą impulsą – pirmas reakcijas. Jau yra savivaldybių, kurios organizuojasi transportą – autobusus, taip pat kviesime įvairias organizacijas“, – pasakojo visuomenininkas.

Anot A. Tapino, su Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėmis dėl leidimų ketinama kalbėti pirmadienį, tačiau tikimasi, kad tai dėl jų problemų nebus.

„Vilniaus miestas jau užtikrino, kad jokių problemų nebus. Manau, kad nebus jokių problemų ir su Vilniaus rajono savivaldybe. Aiškus renginys, formatas, renginys trumpas – nebus didelių kliūčių, manau, kad gražiai suvaldysime srautus“, – teigė A. Tapinas.

Jis pridūrė žinantis, kad baltarusiai irgi ketina rengti panašią akciją ir norėtų simboliškai susijungti. Anot A. Tapino, taip pat ketina prisijungti kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Parama – baltarusių organizacijai „BY_Help“

Kelios dešimtys visuomenininkų taip pat inicijavo ir piniginės paramos rinkimą – akcija „Freedom first. Go, Belarus!” skelbia per pusdienį nuo jos pradžios surinkusi daugiau nei 5,5 tūkst. eurų.

Akcijos iniciatorė Agnė Zalanskaitė sako, kad parama bus skirta su represijomis kovojančiai baltarusių organizacijai „BY_Help“.

„Organizacija veikia Baltarusijoje nuo 2017 metų. Jie remia šeimas, moka baudas už asmenis, kurie yra suimti. O dabar jie renka aukas medikamentams, transportui, ryšio paslaugoms“, – BNS sakė A. Zalanskaitė.

Tarp šios akcijos iniciatorių – lenktynininkas Bendiktas Vanagas, politologas Vytis Jurkonis, kunigai Algirdas Toliatas, Ričardas Doveika, Žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, taip pat sąraše – aktoriai, filosofai, žurnalistai, teatro, muziejaus vadovai ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klounai

Klounai portretas
Klounai ir tiek... Kodėl nepalaikė lietuvių, kuriuos daužė policija?

Jonas

Jonas portretas
Smegenys tirpsta nuo viruso tiems, kurie kišasi ne i savo reikalus.Vieną ir paskutinį kartą išėjo apgauta tauta i Bsltijos kelią ,daugiau nepasiduos apgaunami.Runkeliai, šunauja ,balionai pasimoke .

Labai keista nuotrauka

Labai keista nuotrauka portretas
Kai liejasi žmonių kraujas, nuotraukoje - Ilgiausi įmantriausi manikiūrai ir... šv. Rožančius kaip dekoracija! O jauni veideliai turbūt subjauroti makiažais. Ir ką norima tuo pasakyti?
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių