Rinkimai praeityje, o partijos vis dar skolose

Kai kurios politinės partijos – vis dar su skolų kupra, kuri liko nuo praėjusių Seimo rinkimų. Didžiosios partijos su jomis beveik susitvarkė, o mažosios lig šiol pinigus grąžinti delsia.

Laukia teismo sprendimo

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, ilgą laiką didžiausios skolininkės buvo keturios partijos. Dar balandį Darbo partija (leiboristai) turėjo 1,2 mln. litų skolų, „Sąjunga TAIP“ – apie 650 tūkst. litų, Valstiečių liaudininkų ir žaliųjų sąjunga – 474 tūkst. litų, o Žmonių partija – 265 tūkst. litų.

Didžiausios skolininkės – Darbo partijos (leiboristų) – atstovai teigia, kad su kreditoriais jau susitvarkė. Vienas partijos lyderių Viktoras Uspaskichas dienraščiui aiškino, kad didžioji dalis skolų jau grąžinta. „O kada teismas atlaisvins mūsų dotaciją – tai visiem sumokėsim“, – pridūrė jis.

Vytautas Gapšys, oficialus leiboristų vadovas, tvirtino kiek kitaip. Esą partija teturi 100 tūkst. litų skolą. „Sutartyse buvo mokėjimo grafikai, atsiskaitome laiku“, – informavo V.Gapšys.

Išgelbėjo dotacijos

Partijų, iš biudžeto kasmet gaunančių dotacijas, lyderiai pripažino, kad išgelbėjo būtent jos. Ramūnas Karbauskis, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis, patikino, kad vos gavusi dotaciją partija grąžino visas veik pusę milijono litų siekusias skolas.

„Taip ir buvom suplanavę. Liko mokėti gal kokie 8 tūkst. litų. Artimiausiu metu rinksime nario mokestį, tad galbūt per savaitę neliks nė tų 8 tūkst. litų“, – optimistiškai kalbėjo R.Karbauskis.

Likusioms dviem partijoms skolininkėms – kiek sunkiau. Artūro Zuoko „Sąjunga TAIP“ vis dar negrąžino apie 300 tūkst. litų.

„Dalis skolų jau sumokėta. Lapkričio vidury iš 1 proc. gyventojų pajamų mokesčio tikimės surinkti pinigų. Pernai surinkome 70 tūkst. litų. Tad iš tų pinigų grąžinsime“, – aiškino partijos atsakingasis sekretorius Robertas Filistovičius.

Laukia pražūtis?

Kebliausioje padėtyje, regis, atsidūrusi žlugusio bankininko Vladimiro Romanovo Lietuvos žmonių partija. Šios partijos skolų kupra – keli šimtai tūkstančių litų.

Jokio aktyvaus veikimo nerodančio politinio darinio atstovė, formali partijos lyderė Joana Šimanauskienė dienraščio žurnalistų skambutį ir klausimą apie partijos skolas pasitiko itin priešiškai.

„Nu ir ką?!“ – užsiminus apie dideles skolas teištarė J.Šimanauskienė. Ji pradėjo aiškinti, kad skolos – tai VRK, o ne žurnalistų reikalas.

„Ko jūs čia skambinate, kodėl jums čia rūpi? VRK sprendžia“, – ištarusi šios žodžius J.Šimanauskienė padėjo telefono ragelį.

Lina Petronienė, VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėja, patvirtino, kad likusios partijos skolų beveik neturi. VRK kol kas negali pateikti detalios informacijos, nes ją vis dar analizuoja.


Šiame straipsnyje: Seimo rinkimaipartijosskolos

NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
DP "pasižymi" visais frontais.

shizo

shizo portretas
Romkos žmonių partija apsikakojo, o dabar kakoja ant savęs

Atsako vadovas

Atsako vadovas portretas
Labai logiška, kad už pinigučių plovimą atsakytų minima bobulė. Pamokanti istorija kaip baigiasi tarnavimas kremliaus padvodnikui, kurio zadanijas padėjo vykdyti ir mūsų tautiečiai. Ar ne gėda dėl grašių tarnauti kremliaus kareiviui, atvirai dergusiam mūsų istoriją, mūsų šiandieną. Ir mūsų krepšinio veteranai, su kokiu patosu patapo "politikais". Ir kaip jie linkčiojo auseles . kai iškrypėlis tyčiojosi ir naikino Žalgirį. Neturiu omenyje brolių, Kaukėno, jie buvo tik nesveiko žmogeliuko rekrūtai. Bet visokie .....skiai, ....kovai ir kitos praeities žvaigždės. Kur jūs buvote, ar nematėte ką išdarynėja ruskelis/
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių