Raseinių ir Radviliškio merai sako nematantys prasmės skelbti rajonuose karantiną

Raseinių ir Radviliškio merai sako nematantys prasmės skelbti rajonuose karantiną, tvirtindami, kad siekiant suvaldyti koronavirusą jau ėmėsi visų įmanomų ribojimų.

„Mes su ministru šnekėjome, jis įvardijo, kokias sritis ir kaip tai paliestų. Mes šiandien jau esame nuotoliniame ugdyme, renginiai uždaryti, būriavimasis limituotas, kaukės yra privalomos. Dėl naktinių klubų, dėl maitinimo įstaigų, kai ministras įvardijo, kad reikėtų riboti iki tam tikro laiko naktinių įstaigų darbą – tai pas mus taip ilgai jos nedirba. Kitas dalykas – nėra naktinių klubų, nėra kazino“,  – BNS sakė Raseinių meras Andrius Bautronis.

Anot jo, prasmės ribojimams nėra ir viešajame transporte, kadangi autobusai, nelikus kontaktinio mokymo ir moksleivių juose, kursuoja pustuščiai ir „gali išlaikyti ne metro, bet ir trijų metrų atstumus“. Meras taip pat abejoja, ar Vyriausybė imsis sprendimų riboti rajono gyventojų judėjimą į kitus regionus.

„Prasmės nebėra, nes nebėra ką svarstyti. Juk mes negalime privačiam verslui drausti dirbti, stabdyti įmones. Net ir įvedus nelokalų karantiną nestabdysime įmonių. Niekas nedraudžia Vyriausybės sprendimu priimti tokius dalykus“, – teigė jis.

Pasak mero, galimi ribojimai bus svarstomi antradienį savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijoje.

„Rytoj svarstysime tai ekstremalių situacijų komisijoje, laukiame dar ministro atsiunčiant tas sritis, kurias paliestų lokalus karantinas, bet tai jokios naudos neduos, nes mes esame tai padarę. Kam reikalinga dar labiau audrinti gyventojus, nei jie jau įsiaudrinę? Ko pasieksime žodžiu „lokalus karantinas“? Nieko nebus“, – tvirtino Raseinių rajono savivaldybės vadovas.

Radviliškio rajono meras Antanas Čepononis taip pat tvirtina, jog savivaldybė jau įvedė griežčiausius ribojimus ir teigia nežinantis, kokius dar sugriežtinimus galėtų pasiūlyti Vyriausybė.

„Renginiai apriboti, mokyklos dirba nuotoliniu būdu, autobusai važiuoja su dar didesniais atstumais, nei buvo per karantiną. Nežinau, ką dar pasiūlys, jeigu pasiūlys ką nors protingo, kaip tai valdyt, pasiūlys ko mes dar nesuprantame (o specialistai dirba, tai, manau, tikrai supranta), mes tikrai pritarsime. Bet jei siūlys tik dėl siūlymo – tai ačiū už locką“, – BNS teigė meras.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį tvirtino, kad Vyriausybė trečiadienį svarstys įvesti griežtesnes priemones Raseinių ir Radviliškio rajonų savivaldybėse. Pasak ministro, tai daroma Raseinių rajone užsikrėtimų skaičiui šoktelėjus iki beveik tūkstančio šimtui tūkstančio gyventojų, o Radviliškio rajone  priartėjus prie 500.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių