R. Valatkos „Idėja Lietuvai“ – plačiai atverti duris ukrainiečiams

Pirmoji projekto „Idėja Lietuvai“ dalis netrukus baigsis, todėl projekto partneriai apžvelgia imigracijos idėjas.

Tarp jų – ir utopiniai siūlymai, kad anglų kalba taptų viena valstybinių kalbų, ir raginimas kviesti į šalį ukrainiečius bei Kremliaus kritikus.

Politikos aktualijų žurnalistas Mindaugas Jackevičius pristato penkias žymių žmonių idėjas, susijusias su imigracija. Apžvalgininkas Rimvydas Valatka paragino į Lietuvą atsivežti ukrainiečius, pateikdamas pavyzdį, kad Lenkija priėmė apie milijoną ukrainiečių. R. Valatka mano, kad Lietuvai priėmus ukrainiečių, mūsų šalyje didėtų pensijos, nereikėtų uždaryti universitetų, nes juose mokytųsi ukrainiečiai. Taip pat R. Valatka ragina priglausti šalyje Kremliaus kritikus, kurie Lietuvoje rastų demokratiją.

Tuo metu „Danske Bank“ vyr. Baltijos šalių ekonomistas Rokas Grajauskas ragina kai kurias idėjas priimti su šypsena. Jis pabrėžia, kad Lietuvoje trūksta ne tik darbo jėgos, bet ir talentų, kuri užtikrintų ekonomikos augimą. Ekonomistas mano, kad universitetų indėlis į ekonomikose augimą būtų itin svarbus – jis siūlo dėstyti anglų kalba, rengti aukštos kokybės programas, pritraukti užsieniečių.

Verslininkas Arvydas Avulis iškėlė idėją dėl aukštos kvalifikacijos darbuotojų trūkumo. Jis siūlo laikinai įsivežti darbo jėgos iš užsienio – jie mokėtų mokesčius, didėtų pensijos ir kai pradėtume gyventi geriau, migracijos srautai būtų valdomi.

Apžvalgininkas Andrius Užkalnis pasiūlė idėjų, kurių dalis skamba utopiškai, pavyzdžiui, pasiūlymas, kad Lietuva taptų atviriausia šalimi pasaulyje: jis siūlo nulinius mokesčius verslininkams, pritraukti turistus, šalyje apskritai turėtų naikinti draudimus, o anglų kalba, A. Užkalnio siūlymu, taptų viena valstybinių kalbų.

Savo idėjas iki lapkričio 20 d. registruokite puslapyje idejalietuvai.lt, taip pat kviečiame balsuoti už jums labiausiai patikusias jau pateiktas idėjas.

Daugiau apie idėjas Lietuvai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dobilas

Dobilas portretas
Kaip sako liaudis: "Chocholas atejo, zydelis pravirko". Jus ne svetimus kvieskit, o savus grazinkit. Marazmatikai vieni aplink.

...

... portretas
Tas val'katėlė, pasirodo, dar ir valstybinio lygio IŠDAVIKAS.

GB

GB portretas
Tai tas Valatka tegu ir pasema pas save tuos ukrainiečius !!! Per juos lietuvos piliečiai darbo neturi,moka mazas algas. Ot politologas .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių