R. Požėla: policija, slopindama riaušes prie Seimo, naudojo proporcingas priemones

Generalinis policijos komisaras Renatas Požėla teigia, kad policija, slopindama prie Seimo kilusias riaušes, naudojo proporcingas jėgos priemones. Jo teigimu, neramumų prie parlamento rūmų metu buvo sužalota 18 policijos pareigūnų.

„Šios dienos vertinimu, tai, kas vyko vakar, buvo dvejų dalių renginys. Pirma renginio dalis praėjo ir baigėsi vienu scenarijumi, nors, aišku, mes irgi analizuojame visą filmuotą medžiagą, pasisakymus galimus, jų tam tikrus kitus veiksmus ir jų atitikimą galiojantiems teisės aktams, o kitoje dalyje mes pamatėme visai kitą vaizdą“, – spaudos konferencijoje trečiadienį teigė R. Požėla.

„Ir iš esmės matant, kad situacija eskaluojasi, buvo priimtas sprendimas pasirengti specialiai policijos operacijai“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, palaipsniui vis eskaluojantis situacijai buvo įvertintos galimos grėsmės.

Ir iš esmės matant, kad situacija eskaluojasi, buvo priimtas sprendimas pasirengti specialiai policijos operacijai.

„Kaip matome iš tolesnių veiksmų, mūsų grėsmių vertinimas buvo teisingas, nes 18, berods, policijos pareigūnų yra sužaloti ir patyrę įvairias sužalojimo formas“, – sakė R. Požėla.

„Tiesiog buvo priimtas sprendimas, kad reikia pasitelkti įvairių pajėgumų. Ir būtent pasitelkti daugiau pareigūnų, kurie iš esmės specializuojasi atkuriant viešąją tvarką“, – pridūrė jis.

R. Požėlos teigimu, policijos operacija buvo baigta tik trečiadienį, 2 valandą nakties. Jo teigimu, šiuo metu yra sulaikyti 26 asmenys. Jo teigimu, šis sulaikytų asmenų sąrašas nėra baigtinis.

„Vieni asmenys sulaikyti pagal pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl riaušių organizavimo, kiti buvo sulaikyti dėl galimai administracinės atsakomybės. Tai šiuo metu yra dirbama, taip pat analizuota visa filmuota medžiaga, kurios yra labai gausu“, – paaiškino generalinis policijos komisaras.

Jis akcentavo, kad policija labai atsakingai rengėsi bendrai policijos ir Viešojo saugumo tarnybos operacijai prie Seimo. R. Požėla atkreipė dėmesį, kad visų pirma protestuotojai buvo įspėti, tačiau policijos raginimų neišgirdo.

„Todėl sakingai ir proporcingai pradėjome naudoti fizinę jėgą, siekiant užtikrinti susirinkimų įstatymo reikalavimus, kad asmenys pasitrauktų nuo Seimo 75 metrus. Tos prievartos priemonės buvo mažoka, todėl buvo panaudotos ir ašarinės dujos“, – paaiškino R. Požėla.

„Šioje vietoje tikrai policija nemato jokio reikalo inicijuoti kažkokių vidinių patikrinimų dėl galimai neproporcingos jėgos panaudojimo ar policijos pareigūnų veiksmų galimo neatitikimo galiojantiems teisės aktams“, – pridūrė jis.

R. Požėlos teigimu, įvertinus galimas grėsmes priimtas sprendimas stiprinti Vyriausybės ir Seimo saugumą.

„Jau naktį buvo įrengtos antiriaušinės tvoros prie Vyriausybės, tai policija tikrai pasirengusi vykdyti savo funkcijas“, – sakė generalinis policijos komisaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brigita

Brigita portretas
Vėl pasgirdo ,,garliavinių" balsas. Atminkite,laikai pasikeitė, mergaitė užaugo ir viską papasakojo. Jūs savo ,,specialybę" tobulinate toliau. Tikiuosi, kad policija ir tyrimas išsisiškins, kas tie ,,mitinguotojai" su akmenimis rankuose. Gerai, kad ne su kalašnikovu, kaip tà sausio 13-tos naktį.

R

R portretas
Reikėjo seima blokais apstatyt kaip gatves

geriau

geriau portretas
atsistatydink nemelaves nes jusu era eina pabaigon kokia sazine reikia turet kad valdyt garliavyne farsaika kur zmoniu akyse buvo grobiama mergaite o nkvd liekana nieko apie tai /nezinojo/ dargi Sadunaite buvo ignoruota tai ??? kiek sios s etono smeklos nueis i uzmarsti?=====
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių