Prokurorai pralaimėjo dar vieną ginčą su buvusiu Turto banko vadovu

Generalinė prokuratūra galutinai pralaimėjo dar vieną ginčą su buvusiu Turto banko vadovu Arnoldu Burkovskiu – jo reikalauta atlyginti 39,3 tūkst. eurų žalą už neteisėtai atleistą įmonės darbuotoją.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) šią savaitę patenkino A. Burkovskio skundą ir atmetė prokurorų pretenzijas.

„A. Burkovskis siekė įvykdyti valdybos sprendimą, dėjo protingas pastangas tinkamai interpretuoti teisės aktus, priimdamas sprendimą pasitelkė profesionalus ir įvertino alternatyvas, ir tai leidžia daryti išvadą, jog jis sprendimą priėmė veikdamas įmonės interesais. Kolegija sprendžia, kad sprendimas atleisti darbuotoją be profesinės sąjungos sutikimo atitiko rūpestingo žmogaus elgesio standartą“, – rašoma LAT nutartyje.

Teismas panaikino pernai gruodį Vilniaus apygardos teismo priimtą nutartį, kuria A. Burkovskis turėjo sumokėti 7,6 tūkst. eurų.

Prokurorų pretenzijas teismai nagrinėjo beveik trejus metus: pirmosios ir apeliacinės instancijos teismai 2016-aisiais jas atmetė, o 2017 metais LAT grąžino ieškinį nagrinėti iš naujo Vilniaus apygardos teismui.

Teisme prokurorai siekė, kad iš buvusio Turto banko vadovo būtų priteista 39,3 tūkst. eurų nuostolių, juos įstaiga patyrė įmonės darbuotojui teisme įrodžius, jog jis buvo atleistas neteisėtai. Sprendimą dėl darbuotojo atleidimo priėmė tuometinis Turto banko generalinis direktorius A. Burkovskis.

Šį balandį LAT neskundžiama nutartimi taip pat atmetė kitą prokurorų ieškinį, kuriuo iš A. Burkovskio siekta priteisti 46,4 tūkst. eurų žalos už kito darbuotojo atleidimą, kurį teismai yra pripažinę neteisėtu.

Ekonomistas A. Burkovskis Turto bankui vadovavo nuo 2010 metų rugsėjo iki 2015 metų birželio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
O įdomu ar prokurorai neša kokią atsakomybę dėl savo veiksmų, kai kelia bylas neturėdami svarių įrodymų. Juk tokios bylos subliūkšta, o kiek išvaistoma valstybės resursų be reikalo! Ar ne taip gerb. P Prokurore iš Kauno M.Š. kas gali žmones apsaugoti nuo prokurorų savanaudiškų paskatų kelti bylas.

mafija

mafija portretas
svencia savo /kodeksus/ dedama skersa tautai tai kom palikimas socdemonams......

...

... portretas
CHA: "A. Burkovskis siekė įvykdyti valdybos sprendimą, dėjo protingas pastangas tinkamai interpretuoti teisės aktus, priimdamas sprendimą pasitelkė profesionalus ir įvertino alternatyvas, ir tai leidžia daryti išvadą, jog jis sprendimą priėmė veikdamas įmonės interesais" - tai kad VISI darbdaviai atleidinėja savo vergus 'VEIKDAMI savo [įmonės] interesais, juk BŪTENT Darbo kodeksas ir atsirado siekiant apginti samdomųjų teises; matom kad net LAT ant to Darbo kodekso padėjo skersą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių