Profsąjungos lyderis: pasieniečių akcija vyksta sklandžiai

  • Teksto dydis:

Antradienio rytą prasidėjusi pasieniečių protesto akcija, kai itin kruopščiai tikrinami sieną kertančiųjų dokumentai, vyksta sklandžiai ir vidurdienį eilių pasienyje su Baltarusija labai nepailgino, BNS sakė Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovas Vladimiras Banelis.

„Nepasakyčiau, kad kol kas situacija nevaldoma. Eilutės pasienyje nedidelės. Gal situacija pasikeis vakarop ar ryt ryte“, - BNS sakė jis.

Pasienio kontrolės punktų duomenimis, vidurdienį Medininkų kelio poste kirsti Lietuvos ir Baltarusijos sieną laukė 18 lengvųjų automobilių ir 81 krovininis. Prognozuota, kad jie eilėje turės praleisti atitinkamai pusantros ir pusšeštos valandos.

Lavoriškių, Raigardo ir Šalčininkų punktuose, kur taip pat vyksta vadinamoji itališka protesto akcija, lengvųjų automobilių eilės nebuvo, o krovininių eilė siekė 20-30 mašinų.

„Jaučiasi, kad akcija vyksta - daug korespondentų privažiavo“, - BNS sakė Medininkų pasienio poste dirbantis Pasienio kontrolės punktų vyriausiasis specialistas Algirdas Guobys, paklaustas, ar juntama pasieniečių akcija.

Jo teigimu, Medininkuose eilės kirsti valstybės sieną susidaro nuolat, dėl akcijos jos esą nei ilgesnės, nei trumpesnės.

A.Guobys tvirtino nepastebįs, kad pasieniečiai dirbtų kitaip negu įprasta. Pasak jo, automobilių ir keleivių patikra trunka tiek pat laiko.

V.Banelis tikino, kad pareigūnai tyčia nevilkina patikrinimo.

„Patikrinimo laiko nėra nustatyta. Galima patikrinti per minutę, o ši procedūra gali užtrukti ir dešimt, penkiolika minučių, jeigu dokumentai kelia įtarimų“, - BNS sakė NPPSS vadovas.

Anot jo, iš tikrinamųjų sulaukiama daugiau teigiamos reakcijos negu neigiamos. Žmonės žino, kad vyksta akcija ir rodo supratingumą.

„Tai maloniai stebina“, - tvirtino V.Banelis.

Lietuvos pasieniečiai antradienio rytą pradėjo vadinamąją itališką protesto akciją, kai visi valstybės sieną kertantys žmonės ir transporto priemonės tikrinami itin kruopščiai.

Protesto akcijos vyksta Medininkų, Šalčininkų, Lavoriškių ir Raigardo pasienio punktuose ties siena su Baltarusija. Jos truks iki ketvirtadienio, liepos 11-osios, 8 valandos.

Pareigūnai protesto akcijas rengė ir praėjusią savaitę. Jie piketavo penktadienį Vilniaus oro uosto prieigose, taip siekdami atkreipti į Lietuvą atskridusių Europos Komisijos narių dėmesį.

Protesto akcijomis statutiniai pareigūnai - policininkai, ugniagesiai, pasieniečiai, pataisos namų prižiūrėtojai - siekia paveikti vietos valdžią, kad ji didintų finansavimą teisėsaugai, užtikrintų pareigūnų socialines garantijas, pradėtų teisėsaugos sistemos reformą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB “BNS” sutikimo draudžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių