Profesinis mokymas nuo šiol – lankstesnis darbdavių ir besimokančiųjų poreikiams

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) sudarė sąlygas profesiniame mokyme lengviau diegti modulines programas.

Pasak ministerijos pranešimo, dėl to profesinis mokymas tampa lankstesnis darbdavių ir besimokančiųjų poreikiams.

Paprastesnė tvarka numatyta Formaliojo profesinio mokymo programų atitikties sąraše, patvirtintame švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus.

Vadovaujantis šiuo sąrašu, visiems profesinio mokymo licencijų turėtojams, kurie vykdo jau anksčiau ekspertuotas programas, bus papildomos licencijos, nebedubliuojant vykusio vertinimo.

Skatiname modulinį mokymą, kuris leidžia profesiniam mokymui lanksčiau reaguoti tiek į darbdavių, tiek į asmenų, siekiančių kuo greičiau įgyti darbo rinkai reikalingų kompetencijų, poreikius.

Pasak ministerijos, tai leis greičiau pradėti teikti modulinio mokymo paslaugas. Norintys gauti papildytas licencijas turi kreiptis į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją.

„Skatiname modulinį mokymą, kuris leidžia profesiniam mokymui lanksčiau reaguoti tiek į darbdavių, tiek į asmenų, siekiančių kuo greičiau įgyti darbo rinkai reikalingų kompetencijų, poreikius,“ – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras A. Monkevičius.

Profesinio mokymo organizavimas moduliniu principu sudaro sąlygas įgyti atskirų profesinių kompetencijų. Atsiranda galimybė kvalifikaciją įgyti nebūtinai mokantis visą programą nuosekliai, ją galima pasiekti dalimis, mokantis pagal atskirus modulius.

Anot ministerijos, tai leidžia sparčiau įsilieti į darbo rinką, o vėliau esant reikalui sugrįžti į profesinio mokymo įstaigą mokytis naujų modulių ar įgyti visą kvalifikaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių