Iš profesinio meistriškumo konkurso Lietuvos mokiniai grįžo su medaliais

  • Teksto dydis:

Spalio 23–28 dienomis Londone (Didžioji Britanija) įvykusiame Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos (AEHT) profesinio meistriškumo konkurse apdovanojimus atsiėmė 3 Lietuvos mokiniai. Tai ketvirti metai, kai Lietuvos mokiniai iš šio konkurso grįžta su medaliais.

Klaipėdos turizmo mokyklos virėjo specialybės antro kurso mokinys Skirmantas Mizgiris kulinarijos dekatlono rungtyje iškovojo aukso medalį. Dekatlono rungtyje mokiniai demonstravo atskirus darbo momentus: daržovių pjaustymą, žuvies filetavimą, marinatų ir padažų paruošimą, žuvies marinavimą bei patiekalo patiekimą.

Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos virėjo specialybės antrakursė Roberta Rusakevičiūtė kulinarijos meno rungtyje iškovojo sidabro medalį, o Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro padavėjo ir barmeno specialybės antrojo kurso mokinė Sandra Kavaliauskaitė kokteilių rungtyje laimėjo bronzą.

Konkurse iš viso buvo 10 skirtingų rungčių: virėjų kulinarijos meno ir dekatlono, konditerių, turizmo – turizmo vadybos, registratūros, kelionių gidų, restorano ir baro padavėjų, someljė, kokteilių, baristų. Visi dalyviai buvo suskirstyti į komandas, kurias sudarė mokiniai iš skirtingų šalių. Paskelbus komandų sudėtis, mokiniai per valandą turėjo susitarti ir aprašyti, kokius patiekalus ar gėrimus gamins. Savo pasirinkimo keisti nebuvo galima. Dalyviai konkurso užduotis atliko pagal tarptautinės teisėjų komandos nustatytus reikalavimus.

Šiemet konkurse dalyvavo mokiniai, mokytojai ir mokyklų vadovai iš 23 šalių, iš viso per 500 dalyvių. Juos vertino 60 restoranų ir viešbučių sektoriaus profesionalų.

Profesinio meistriškumo konkursas vyko 29-osios kasmetinės Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos konferencijos metu. Konferencija kasmet organizuojama vis kitoje šalyje. Jos metu taip pat vyksta seminarai, paskaitos.

Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijai priklauso nuo 2004 metų. Kauno maisto pramonės ir prekybos verslo mokykla į asociaciją įstojo 2013 m., o Klaipėdos turizmo mokykla – šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvydas

Alvydas portretas
Reikia tik džiaugtis ir kalbėti apie tokius jaunuolius garsinančius Lietuvos vardą. Apdovanojimo metu jie išdidžiai laikė Lietuvos trispalvę ir žiūrėdamas į juos pajunti, kad šie jauni žmonės tiki mūsų šalies ateitimi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių