Profesinės sąjungos: apie pavojų pareigūnams perspėta dar pernai

  • Teksto dydis:

Po Telšių policininko nužudymo Policijos departamentas atsakomybės prisiimti neskuba. Tačiau profesinės sąjungos pabrėžia apie rimtas saugumo spragas perspėjusios dar pernai, tačiau nors ir žinomos departamentui, šios problemos iki šiol nebuvo sprendžiamos.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ dar praėjusių metų pabaigoje informavo Lietuvos policijos generalinį komisarą apie regionuose taikomą ydingą praktiką, kai saugumo taisyklių ir teisės aktų besilaikantys policijos pareigūnai už tai yra nubaudžiami.

„Pavyzdžiui, 2015 m. Tauragės apskrityje mažiausiai du policijos pareigūnai buvo pripažinti pažeidę tarnybinę etiką, nes agresyvius, psichikos ligomis sergančius asmenis lydėjo dviese“, – sako profesinės sąjungos pirmininkas Kęstutis Juknis.

Jo minimu atveju patrulis buvo pripažintas pažeidęs tarnybinę etiką, nes atsisakė leisti kolegei vienai lydėti  greitosios pagalbos automobilyje agresyvų pacientą. Tačiau nenoras rizikuoti kolegės sveikata ir gyvybe baigėsi tarnybiniu patikrinimu, o neradus pažeidimų, pareigūnas buvo nubaustas bent už „neetišką“ elgesį.

Apie situaciją buvo informuotas generalinis komisaras Linas Pernavas, tačiau Policijos departamentas veiksmų nesiėmė. Nuo to laiko įgyvendinta policijos reforma saugumo spragų ne tik neužkamšė, bet dar ir gerokai praretino policijos pareigūnų gretas.

„Todėl dėl Telšių pareigūno mirties jau dabar S.Skvernelis turi prisiimti atsakomybę, o Policijos generalinis komisaras L. Pernavas pagalvoti apie atsistatydinimą“, – teigia profesinės sąjungos pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Liūdna ,kad taip sutrypta labai reikalinga visuomenei ir jos saugumui institucija........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių