Prieglobsčio prašytojų skundus nagrinės visi apygardų administraciniai teismai

  • Teksto dydis:

Siekiant laiku išnagrinėti prieglobsčio prašytojų skundus, dalis jų iš Vilniaus apygardos administracinio teismo perduota kitiems administraciniams teismams.

150 prieglobsčio prašytojų bylų Regionų apygardos administraciniam teismui perduota siekiant, kad jos, kaip reikalauja įstatymas, būtų išnagrinėtos nepažeidžiant įstatyme numatyto dviejų mėnesių termino, trečiadienį pranešė Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Iki šiol Vilniaus apygardos administracinis teismas yra gavęs apie 500 skundų, kuriuose pareiškėjai skundžia Migracijos sprendimus nesuteikti jiems prieglobsčio ir papildomos apsaugos Lietuvoje.

„Ypač išaugus bylų skaičiui, teisme dirbantys 20 teisėjų per nustatytą terminą neturės galimybių išnagrinėti visų prieglobsčio prašytojų skundų, kadangi teisėjai nagrinėja dar ir kitų kategorijų bylas“, – pranešime sako Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkė Jolanta Malijauskienė.

Atitinkamai apie 20 kolegų teisėjų iš Regionų apygardos administracinio teismo nuo šios dienos gaus ir nagrinės šias bylas.

„Atitinkamai apie 20 kolegų teisėjų iš Regionų apygardos administracinio teismo nuo šios dienos gaus ir nagrinės šias bylas. Tai bus efektyvi priemonė paspartinti procesus šios kategorijos bylose“, – teigia ji.

Regionų apygardos administracinio teismo padaliniai yra įsikūrę Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.

Kaip skelbė Vidaus reikalų ministerija, iš Lietuvos išvyko arba buvo išsiųsta per 320 migrantų, dar beveik 80 yra išreiškę norą išvykti patys. Iš viso gautas 3161 prieglobsčio prašymas, 2835 iš jų išnagrinėti.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Seimas Lietuvos pasienyje mėnesiui įvedė ir nepaprastąją padėtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Morgana

Morgana portretas
Namo visus, namo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių