Prezidentūra: kovo mėnesį turėsime keliskart daugiau vakcinų nei vasarį

Šalies vadovo Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta sako, kad vakcinų kiekis, kurį Lietuva turėtų gauti kovo mėnesį, bus keliskart didesnis nei vasarį. Jis taip pat priduria, kad gaunamų vakcinų daugės ir artimiausiu metu.

„Faktas, kad vakcinų daugės vasario mėnesį: (...) tai 50 tūkst. naujų „AstraZeneca“ vakcinų, kurios pradės atvykti antrąją vasario savaitę, nuo vasario 7 dienos. Tai reikš, kad paskutines vasario savaites turėsime du kartus daugiau vakcinų, nei vidutiniškai gaudavome kiekvieną sausio savaitę“, – „Žinių radijui“ sakė jis.

Tai leis padidinti vakcinavimo greitį.

Anot S. Krėpštos, išaugus gaunamų vakcinų kiekiui, tikimasi paspartinti visuomenės skiepijimo procesą.

„Jei gausime apie 50 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinų vasarį, tai reiškia, kad gausime apie 200 tūkst. vakcinų kovo mėnesį vien tik šio gamintojo, šalia augančių „Pfizer“ ir „Modernos“ skaičių. Vakar buvo patvirtintas 40 mln. „AstraZeneca“ vakcinų tiekimas būtent visai ES per vasario ir kovo mėnesius. Akivaizdu, kad kovo mėnesį (vakcinų kiekio – ELTA) augimas bus kelis kartus didesnis, lyginant su vasario mėnesiu, ir tai leis padidinti vakcinavimo greitį“, – tikino jis.

Simonas Krėpšta/M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Aš suprantu , kad prezidentūra YRA VAKCINOS TIEKĖJA .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių