Prezidentas pasveikino Konstitucijos egzamino nugalėtojus

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį nuotoliniu būdu susitiko su šių metų Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzamino nugalėtojais. Šalies vadovas yra šios visuotinės teisinių žinių įvertinimo akcijos globėjas.

Susitikime, kaip nurodoma Prezidentūros pranešime, dalyvavo du Konstitucijos egzamino nugalėtojų pogrupiai: 5–12 klasių moksleiviai ir studentai bei suaugę piliečiai. Pirmoji pora kvietė juos pasidalinti savo mintimis apie Konstituciją – svarbiausią mūsų valstybės dokumentą ir jos reikšmę bei aktualumą Lietuvos ir pačių nugalėtojų gyvenime.

„Noriu padėkoti Jums už tai, kad branginate ir gerbiate svarbiausias mūsų nepriklausomos demokratinės Lietuvos Respublikos vertybes ir kiekvienas iš Jūsų esate patriotiškumo pavyzdys“, – sveikindamas Lietuvos Konstitucijos žinovus sakė valstybės vadovas.

Pasak prezidento, galime pasidžiaugti, kad esame apsišvietusi ir brandi visuomenė, aktyviai kurianti teisinę valstybę. Tai įrodo beveik 17 tūkstančių savo teises ir pareigas žinančių įvairaus amžiaus piliečių, šiemet dalyvavusių egzamine. „Pagarba Lietuvos valstybės teisiniam pamatui, jo pažinimas stiprina ne tik Jus asmeniškai, bet ir prisideda prie visų piliečių teisinio sąmoningumo“, – nugalėtojams sakė prezidentas.

Pirmoji ponia Diana pabrėžė, kad Konstitucijos egzamino nugalėtojai yra valstybingumo ir aktyvios pilietinės visuomenės pavyzdys. „Esate mano didvyriai, nes žmonės, išmanantys, saugantys ir suprantantys Konstituciją – gina valstybės pamatus, ant kurių mes galime kurti teisingesnę, doresnę, tvirtesnę Lietuvą“, – sakė pirmoji šalies ponia.

Šalies vadovas palinkėjo, kad ši verta pasididžiavimo pergalė egzamino nugalėtojų gyvenime žymėtų naujas pergales ir naujas aukštumas.

Keturioliktus metus rengiamas Konstitucijos egzaminas yra prasminga tradicija ir pilietiškumo išraiška. Šiemet šalyje susiklosčiusi sudėtinga COVID-19 situacija šios puikios tradicijos nesustabdė, nepaisant to, kad egzaminas ir buvo laikomas tik virtualioje erdvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių