Premjerė paragino gyventojus savaitgalį būti atsakingus: apsaugokite savo mamas

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad artėjantį savaitgalį, kai bus minima Motinos diena, jokių papildomų suvaržymų nebus. Tačiau, akcentuoja ministrė pirmininkė, pandemijai nesitraukiant, gyventojai privalo elgtis atsakingai ir dėti visas pastangas, kad koronavirusu nebūtų užkrėsti vyresnio amžiaus artimieji.

„Jeigu nėra papildomų sprendimų šiandien, tai reiškia šią savaitę ir nebus. Tačiau aš labai raginu tuos žmones, kurie myli savo mamas, vertina tai, kad jos yra su jais kartu, tas mamas saugoti kaip tik yra įmanoma“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė premjerė.

Ministrės pirmininkės teigimu, labai svarbu suprasti, kad vyresnio amžiaus žmones koronavirusu dažnai užkrečia patys artimiausi asmenys. O užsikrėsti, akcentavo ji, ypač didelė rizika kyla tiems, kurie dėl vienokios ar kitokios priežasties dar nepasiskiepijo.

Tačiau aš labai raginu tuos žmones, kurie myli savo mamas, vertina tai, kad jos yra su jais kartu, tas mamas saugoti kaip tik yra įmanoma.

„Iš tų žmonių, kurių mes netenkame kiekvieną dieną, man labai gaila, bet didžioji dalis yra vyresnio amžiaus žmonių, kurių nemaža dalis turbūt jau galėjo būti gavusi savo skiepą. Tačiau galbūt jie patys atsisakė skiepytis, galbūt šeimos narių patarti nesiskiepijo... Ir mes tų žmonių netenkame. Nors kartais yra sakoma, kad vyresni žmonės niekur neina, kad jiems rizika yra maža, bet kažkokiu būdu jie visgi patenka į ligonines užsikrėtę COVID-19... Ir tai, matyt, esame mes, artimieji, kurie šia „dovana“ labai dažnai apdovanojame“, – teigė I. Šimonytė ir jautriai sakė pavydinti visiems, kas dar turi gyvas motinas.

„Būtų labai gerai, kad galvodami apie savo mamas elgtumėmės kuo saugiau, nes tai yra brangiausi žmonės... Pavyzdžiu visiems, kas jas dar turi“, – apibendrino premjerė.

Nesvarsto jokio horizontalaus karantino švelninimo ar griežtinimo

Premjerė I. Šimonytė sako, kad Vyriausybė pirmadienį ketina toliau svarstyti dėl Galimybių paso įgyvendinimo. Ji taip pat pažymi, kad artimiausiu metu dėl jokio horizontaliai taikomo karantino švelninimo ar griežtinimo Vyriausybė spręsti neketinanti.

„Pagrindinis klausimas pirmadienį, matyt, bus susijęs su Galimybių paso galimybėmis, tomis veiklomis, kurioms šis įrankis galėtų suteikti tam tikrų papildomų atvirumo elementų. Galbūt bus ir kitų institucijų pasiūlymų. Tačiau kadangi projektas dar tebėra ruošiamas, tikrai iš anksto nieko nenorėčiau komentuoti“, – po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė ji.

Nors trečiadienį fiksuotas COVID-19 atvejų šuolis, I. Šimonytė pažymi, kad Vyriausybė specialių priemonių dėl to imtis neketina, o sprendimus priima atsižvelgdama į užsikrėtimų dinamiką ilgesniu laikotarpiu.

„Nėra tokio konkretaus atvejų skaičiaus, kuris skatintų Vyriausybę čia ir dabar priimti kažkokius sprendimus. Prieš savaitę, antradienį, taip pat buvo atvejų skaičius didesnis negu prieš tai buvusiomis dienomis. Vėlesnėmis dienomis atvejų skaičius buvo mažesnis. Šiandien taip pat turime nemažą atvejų skaičių, tačiau turime stebėti, kokios tendencijos bus rytoj, poryt ir visą savaitę. Tikrai dėl vienos dienos skaičių nepulsiu dalinti pažadų kažką daryti“, – sakė ji.

Anot premjerės, Vyriausybė kol kas nesvarsto papildomų karantino švelninimo ar griežtinimo priemonių.

„Dabar tikrai Vyriausybė nesvarsto jokių horizontalių švelninimų ar griežtinimų. Bus tam tikrų pakeitimų, susijusių su Galimybių pasu. Daugiau pakeitimų artimiausiu metu, manau, bus tiks simboliniai“, – teigė ji.

Statistikos departamento duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtinta 1585 nauji koronaviruso atvejai, mirė 15 žmonių. Paskutinių 7 dienų naujų atvejų vidurkis parai – 1134.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuo

Nuo  portretas
Nuo kada simonyte sveikatos ministre tapo tegul rupinasi savo reikalais

Ziurekit i Vakarus!!!!

Ziurekit i Vakarus!!!! portretas
Nyderlandai , nors uzsikretimo skaicius daug didesnis nei Voketijoje- Atidare Viska, , Zmones siaucia parkuose be kaukiu be atstumuir kepa kepsnius zodziu GYVENA. O Lietuva???????......

Kodel ne

Kodel ne portretas
tai jei esi pasiskiepijas kodel as negaliu susitikineti,ar jus premjere netikite skiepais taI KODEL VISI REKIA KAD REIKIA SKIEPYTIS???
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių