Premjerė pagerbė tarptautinių moksleivių olimpiadų, konkursų dalyvius ir jų mokytojus

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį pagerbė tarptautinių moksleivių olimpiadų, konkursų dalyvius ir jų mokytojus.

„Šiandien Vyriausybės rūmuose susirinko labai daug talentingų žmonių: gabiausi šalies mokiniai, mokytojai, padėję jiems atskleisti savo talentus, komandų vadovai“, – Vyriausybės pranešime cituojama jos vadovė.

„Svarstydama, kokia turi būti naujos kartos Lietuva, Vyriausybė pabrėžė, kad viena svarbiausių sričių yra mokslo pažanga. Jūsų pasiekimai teikia vilties, kad proveržis šioje srityje tikrai įvyks“, – teigė ji.

Anot jos, mokslo olimpiadose teko dalyvauti ypatingomis sąlygomis, tačiau kiekvienas iššūkis ne tik išbando, bet ir skatina geriau atsiskleisti, padeda įžvelgti naujų galimybių, ieškoti kūrybiškų sprendimų.

„Džiaugiuosi ne tik jūsų pasiekimais, bet ir tuo, kad ryžotės išbandyti savo jėgas. Pasaulio pažinimas – kelionė, trunkanti visą gyvenimą. Tikiu, kad nesustosite ir savo veržlumu, žinių troškimu prisidėsite prie Lietuvos ateities kūrimo. Linkiu stiprybės taip pat sėkmingai įveikiant ir visus kitus iššūkius, kurie pasirodys jūsų gyvenimo kelyje“, – sakė I. Šimonytė.

Jūsų pasiekimai teikia vilties, kad proveržis šioje srityje tikrai įvyks.

Premjerė taip pat padėkojo visiems, kurie savo žiniomis, gyvenimo išmintimi padėjo mokiniams siekti gražių pergalių.

„Smagu, kad įkvėpėte jaunus žmones troškimui pažinti pasaulį, padėjote atskleisti jų gabumus, mokėte kantrybės ir atkaklaus darbo. Linkiu neblėstančios stiprybės ir išminties, leidžiančios nesėkmes paversti kopėčiomis į ateities pergales. Kviečiu jus visus kurti Tėvynę kartu ir linkiu didžiausios sėkmės“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

Šiemet tarptautinėse olimpiadose ir konkursuose dalyvavo 80 mokinių. Jie pelnė penkis aukso, devynis sidabro ir 28 bronzos medalius, vieną pagyrimo raštą, dvi pirmąsias, šešias antrąsias ir keturias trečiąsias vietas bei penkis specialiuosius apdovanojimus.

Auksu šiemet apdovanoti tarptautinės geografijos olimpiados dalyvis Edgaras Zaboras iš Pranciškonų gimnazijos ir Klaipėdos Licėjaus mokinys Augustinas Jučas, dalyvavęs Baltijos šalių informatikos olimpiadoje.

Trimis komandiniais aukso medaliais pasipuošė Europos praktinės gamtos mokslų olimpiados dalyviai.

Sidabro medalius pelnė tarptautinėse geografijos, biologijos, chemijos, ekonomikos ir Baltijos šalių informatikos olimpiadose dalyvavę mokiniai.

Prestižinis Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacijos specialusis apdovanojimas skirtas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos mokiniams Kamilei Balžekaitei ir Edui Kačerginskiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Triperna

Triperna portretas
Sutrauka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių