Premjeras: tėvai patys turi spręsti, kokio maisto vaikams neštis į mokyklą

  • Teksto dydis:

Tėvai turėtų spręsti, kokio maisto jų vaikai turėtų neštis į mokyklas, jiems galima tik patarti, teigia premjeras Saulius Skvernelis.

„Turbūt tas žingsnis, kuris žengtas, norint, kad mūsų vaikai tikrai būtų pratinami prie sveikos gyvensenos, kokybiško maisto, tą žingsnį reikia žengti, aišku, be perlenkiamų, kuriuos kai kas įsivaizduoja, kad reikia pradėti riboti, ką gali vaikai atsinešti į mokyklą. Čia apskritai yra tėvų apsisprendimas, kaip jie nori ir ką galvoja“, – antradienį LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

„Rekomendacijos – labai gerai, bet neturėtų būti kokių nors tikrinimų, draudimų, ką atsineša. Tai tėvų sprendimas“, – pabrėžė S. Skvernelis.

Tuo metu, anot jo, mokyklose vaikams siūlomame meniu neturėtų likti nesveikų produktų.

„Kalbant apie maitinimą mokyklose – faktas, kad neturi likti nesveikų maisto produktų, kurie neskatina vaikų rinktis produktų, kurie ateityje puoselėtų jų sveikatą“, – sakė S. Skvernelis.

Rekomendacijos – labai gerai, bet neturėtų būti kokių nors tikrinimų, draudimų, ką atsineša. Tai tėvų sprendimas.

Rugsėjo 1-ąją įsigaliojo naujos rekomendacijos dėl vaikų maitinimo organizavimo. Viena iš jų – vaikams rekomenduojama neštis sveikus užkandžius į mokyklas ar darželius (įskaitant šventes ir gimtadienius) ir vengti maisto produktų, kuriais neleidžiama prekiauti mokyklos valgykloje, bufete ar maisto pardavimo automatuose.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, tai produktai, turintys daug cukraus, sočiųjų riebalų, transriebalų, druskos, kancerogenų, kofeino, kai kurių maisto priedų, toksiškų ar kitokių vaikų sveikatai nepalankių medžiagų bei menkaverčių sudedamųjų dalių.

Lietuvoje atlikti tyrimai rodo, kad cukraus vaikai suvartoja net keturis kartus daugiau nei rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacijos normos.

Nepatariama vaikams į maisto dėžutę dėti traškučių, kitų riebaluose virtų, skrudintų ar spragintų gaminių, saldainių, šokolado, ledų, gazuotų gėrimų, kisielių, rūkytų mėsos gaminių, rūkytos žuvies, konservuotos mėsos ir žuvies gaminių ir pan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Baikit svaikt vieną kartą su tais draudimais žmonės suaugę turi savo protą ir kaip nori taip ir turi gyventi, kas per kišimasis į žmonių gyvenimus kaip valgyt gal paaiškinsit ką mylėt ir kaip iki ko deeinam, žmogus turi turėt pasirinkimo teisę

Imkites tvarkos visur.

Imkites tvarkos visur. portretas
Jei jau pradejot apie svaika maista tei reikia pradeti nuo visu produktu.Kodel vistos pripumpuojamos kazkokio skyscio.?Jei kepi orkaitej tai puse formos skysstimo.Sovietmeciu reikedavo i kepimo inda vandens uzpilti kepant orkaitej vista..Kodel nusipirkus saldytos zuvies kilograma istirpinus nebelieka ne puse kg.?Kodel taip megstami ivairus sureliai prikimsti saldykliu ar cukraus.Manau mastantis zmogus vaikui ju neperka ir pats nevalgo.Daugelis maisto produktu prikimsti ko nereiketu.Kad ir duona.Kodel anksciau iskepdavom duona be cukraus ji budavo saldarukste ,skani.Kodel dabar sitaip nuodijami zmones???

AS manau

AS manau portretas
Nejaugi vaikui reikia nestis i mokykla rukytu gaminiu,spurgu,saldumynu.Ir patys tevai turi ju palengva atsisakyti jei nori buti sveiki.Pastebiu ka jauni tevai ateje su vaikais i maisto parduotuves perka;kokakola ivairiu traskuciu,spragesiu dezuciu saldumynu pilna vezima prikrauna ir pakol nesuserga kemsa negalvodami ir vaikus taip maitina.Manau ES reiketu palengva isgyvemdinti nesveika maista is parduotuviu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių