Prašo panaikinti V.Uspaskicho ir V.Vonžutaitės neliečiamybę

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydamas panaikinti apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu kaltinamų ir rinkimuose į Seimą kandidatuojančių Darbo partijos atstovų Viktoro Uspaskicho ir Vitalijos Vonžutaitės teisinę neliečiamybę.

Pasak teismo pranešimo, baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija nutartimi kreipėsi į VRK dėl sutikimo rinkimų agitacijos metu, taip pat iki pirmojo naujai išrinkto Seimo posėdžio „darbiečių“ lyderį V.Uspaskichą ir buvusią partijos centrinės būstinės vadovę V.Vonžutaitę patraukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jų laisvę.

V.Uspaskichas Darbo partijos sąraše yra įrašytas pirmuoju numeriu, V.Vonžutaitė - 13 vietoje.

Tarp kaltinamųjų Darbo partijos juodosios buhalterijos byloje yra ir antruoju rinkimų sąraše įrašytas Vytautas Gapšys. Tačiau tačiau pagal įstatymą, jis tapęs kandidatu imuniteto neįgijo, nes anksčiau jį yra panaikinęs Seimas.

Artimiausi teisiamieji posėdžiai vadinamojoje Darbo partijos byloje yra paskirti rugsėjo 21 ir 24 dienomis.

Pasak pranešimo, prašymui dėl neliečiamybės panaikinimo kaltinamieji neprieštaravo.

Baudžiamojoje byloje dėl vadinamosios juodosios buhalterijos kaltinimai pateikti Darbo partijos lyderiui V.Uspaskichui, Seimo nariui V.Gapšiui ir buvusioms partijos darbuotojoms V.Vonžutaitei bei Marinai Liutkevičienei. Kaltinimai taip pat pateikti juridiniam asmeniui - Darbo partijai.

Šiuo metu baudžiamoji byla nagrinėjama nedalyvaujant M.Liutkevičienei, ji serga. Šios teisiamosios atžvilgiu byla išskirta į atskirą bylą, kad teismo procesas nestrigtų.

Darbo partijos byla teisme yra ketveri metai, tačiau tik pernai gruodį pavyko pradėti bylą nagrinėti iš esmės ir apklausti pirmuosius liudytojus.

Prokuroras yra skelbęs, kad 2004-2006 metais partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Ieškinį šioje byloje yra pareiškusi Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai nebuvo sumokėti daugiau kaip 3 mln. 9 tūkst. litų privalomų mokesčių ir įmokų, bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų - daugiau kaip 855 tūkst. litų.

Eiliniai Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vai vai

vai vai portretas
net šitiems prašo naikinti imunitetą, kad kaip nors su p.Neringą galėtų susidoroti.. Jau taip "baltais siūlaius " siuvama.. Gėda, gėda, gėda

dvigubi standartai

dvigubi standartai portretas
Jeigu butu noreta nuteisti Uspaski uz pavogtus 4 milijonus,tai tas butu buve atlikta jau seniai,o dabar tempiama guma ir tiek. O buvusiai teisejai, net apsiputodami. skubina sufabrikuoti byla, nors ji visiskai nelalta .

kažko

kažko portretas
Uspaskis pasidarė labai nervuotas,na kažkaip įdomiai muistosi ir traukia akį...gal tik man atrodo
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių