Prašo ištirti, ar teisėtai bendrovei „Ekologistika“ buvo išduoti taršos leidimai

Seimo narys, konservatorius Laurynas Kasčiūnas, kreipdamasis į Aplinkos ministeriją, ragina ministrą Kęstutį Mažeiką atlikti vidinį patikrinimą, kodėl padangas perdirbančiai įmonei „Ekologistika“, kurioje praėjusią savaitę kilo milžiniškas gaisras, buvo išduotas taršos leidimas, nepaisant įmonėje užfiksuotų atliekų laikymo ir tvarkymo taisyklių pažeidimų.

Kreipimasis persiųstas ir Generalinei prokuratūrai, feisbuke antradienį pranešė L. Kasčiūnas.

„Užfiksuota pažeidimų, bet kažkodėl leidimas vis tiek būdavo pratęstas. Dar vienas klausimas – ar nebuvo taip, kad jiems padidino atliekų saugojimo kiekius, nors buvo užfiksuota pažeidimų“, – nuogąstavimais dalijosi politikas.

L. Kasčiūno teigimu, valstybės institucijos turi atsakyti į abejones keliančias aplinkybes ir ištirti, ar vykdant įmonės patikrinimus nebuvo korupcijos apraiškų.

„Ministrui reikia atlikti vidinį patikrinimą, išsiaiškinti, kaip tie parašai buvo sudėti, ir jeigu yra nusikalstamo aplaidumo apraiškų, atiduoti prokuratūrai. Kreipimąsi persiunčiau ir Generalinei prokuratūrai. Tikimės ir jų aktyvaus įsitraukimo“, – rašė L. Kasčiūnas.

Laurynas Kasčiūnas (M. Morkevičiaus/ELTOS nuotr.)

Kaip rašė DELFI, „Ekologistika“ turėjo supaprastintą taršos leidimą, kuris išduodamas tik įmonėms, surenkančioms ar perdirbančioms nedidelius atliekų kiekius.

Pats aplinkos ministras K. Mažeika DELFI teigė, kad jau yra atliktas ir Aplinkos apsaugos departamento, kuris kontroliavo taršių įmonių veiklą, auditas ir šiuo metu yra vertinamos audito išvados.

 

 

Ar išduodant taršos leidimus nebuvo nusikalstamo aplaidumo apraiškų, ministras teigė, kad tikisi gauti prokuratūros atsakymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: "Prašo ištirti, ar teisėtai bendrovei „Ekologistika“ buvo išduoti taršos leidimai" - kaip kitiems, taip ir jiems. :/

Anonimas

Anonimas portretas
lai padangų verslas pasigiria kokias išmokas gauna iš valstybės , kuomet mokama už kilometrus , nesvarbu į kur vežtum padangas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių