Popierinis susirašinėjimas bus keičiamas elektroniniu?

Seimas svarstys liberalo Simono Gentvilo inicijuotas pataisas, kad popierinis susirašinėjimas šalyje būtų keičiamas elektroniniu.

Pagal projektus, susirašinėjimas juridinio asmens elektroninio pašto adresu būtų prilygintas raštiškam, o savo elektroninio pašto adresą deklaruodami gyvenamąją vietą privalėtų pateikti ir gyventojai.

Šiuo metu deklaruojant gyvenamąją vietą irgi reikia pateikti kontaktinius duomenis, tačiau tiesioginio įpareigojimo nurodyti elektroninį paštą nėra.

„Ką tai duotų? Iš esmės tai sutaupytų begalę valstybės lėšų, sutrumpintų valstybės komunikaciją su gyventojais, taip pat gyventojams, tokiems kaip emigrantai arba žmonės, kurie neturi būsto ir deklaravę savo gyvenamą vietą prie savivaldybės“, – pristatydamas pataisas Seime sakė S. Gentvilas.

Parlamentaras pateikė pavyzdį – Seimui priėmus sprendimus dėl pensijų grąžinimo ir kompensavimo, „Sodra“ apie tai 900 tūkst. šalies pensininkų turėtų informuoti raštu, kai tai padarius elektroniniu būdu būtų sutaupytos pašto išlaidos.

Civilinio kodekso ir gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo pataisoms šią savaitę pritarta po pateikimo, jas toliau svarstys Seimo komitetai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Turi įteisinti abu susirašinėjimus - ir popierinį ir elektroninį.

tikrai ateivis

tikrai ateivis portretas
Įsivaizduoju bobulę 80 metų,kurios klausia e.pašto,arba pasako naudokis kompiuteriu,išmaniuoju,tai būtų linksma.Ar S.Gentvilas bent numano kokias pensijas gauna seni žmonės,ir kiek kainuoja pats kompiuteris,internetas ar išmanusis.

RK.

RK. portretas
O ką daryti tiems, kurie nemoka rašyti ir skaityti? Jokių susirašinėjimų, tik tiesioginis bendravimas. Dieve, Dieve... kaip aš pasiilgstu laikų, kai kompiuteriu naudojosi tik protingi žmonės...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių