Plungėje įžiebta Kalėdų eglutė: žaliaskarę puošė vardiniais žaisliukais

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą Kalėdų eglutė buvo įžiebta ir Plungėje. Senamiesčio aikštėje sužibo girliandomis ir šventiniais žaisliukais papuošta žaliaskarė. Plungės rajono savivaldybė kviečia plungiškius rasti laiko ja pasidžiaugti ir kartu su mažaisiais saugiai pasinaudoti Senamiesčio aikštėje įsikūrusio stebuklingo kalėdinio pašto paslaugomis, taip pat visą laikotarpį iki švenčių kurti šviesią nuotaiką savo širdyse ir laukti Kalėdų išpuošus savo kiemus, priebučius, langus bei vitrinas.

Karantinas kiek pakoregavo eglutės įžiebimo Plungėje tradicijas. Anot Plungės rajono savivaldybės, nepaisant apribojimų teko atsisakyti kalėdinės mugės ir koncerto Senamiesčio aikštėje, todėl ir eglutė buvo įžiebta, nepranešus gyventojams tikslaus laiko.

Šiemet prie eglutės puošybos galėjo prisidėti visi bendruomenės nariai, kurie atkreipė dėmesį į viešojoje erdvėje paskelbtą akciją „Sukurk miesto kalėdinę eglę“: akcijos dalyviams tereikėjo aktyvuoti nuorodą ir registruotis kartu su šeima, draugais ar darbo kolektyvu, išsirinkti  ir sukurti vardinį žaisliuką, kuris buvo pagamintas, nuspalvintas ir papuošė miesto centre stovinčią eglę. Plungiškiai buvo aktyvūs, nepraleido tokios progos, todėl ir kalėdinė eglutė šiemet spalvinga ir jauki.

S. Buitkaus nuotr.

Plungės rajono savivaldybės gyventojai ir į miestą atvykę svečiai kviečiami ne tik fotografuotis prie eglutės, bet ir atkreipti dėmesį į išradingai papuoštas Plungės, seniūnijų miestelių bei gyvenviečių erdves.

Plungės rajono savivaldybė tikisi, kad įžiebus Kalėdų eglutę švenčių laukimas dar labiau suartins žmones, o panaudojus išmaniąsias  technologijas dosniai pasidalinsime sukurta šviesia nuotaika. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių