Pavasario šventes Šiauliai pasitinka pasipuošę velykiniais akcentais

  • Teksto dydis:

Artėjant šv. Velykoms Šiaulių miestas puošiasi šventinėmis dekoracijomis. Velykų dvasią mieste skleidžia simboliškai išmargintas Prisikėlimo aikštėje esantis užrašas #ŠIAULIAIŠVIEČIA ir spalvingais piešiniais išgražintos Šiaulių kultūros centro bei Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namų lauko erdvės.

Miesto šūkį atspindintis užrašas #ŠIAULIAIŠVIEČIA jau kurį laiką puošia miesto erdves ir išpildo jose organizuojamas iniciatyvas. Naktį šviečiantis, tačiau fotografuotis kviečiantis ir dieną, objektas yra tapęs vienu pagrindinių miesto akcentų, be kurio neįsivaizduojamos pagrindinės miesto šventės – ne išimtis ir šv. Velykos.

Šiaulių kultūros centro iniciatyva šiauliečiams paruoštas siurprizas – jau įprastiniu vaizdu tapęs užrašas švenčių proga išmargintas tradiciniais margučių raštais. Spalvingos velykinės dekoracijos objektą puoš iki pat Vaikų Velykėlių, tad šiauliečiai tikrai spės ir apsilankyti, ir nusifotografuoti.

Šiaulių kultūros centro ir Šiaulių kultūros centro Rėkyvos kultūros namų teritorijos taip pat sumirgėjo spalvomis. Lauko grindiniai prie Šiaulių kultūros centro pastatų išpuošti didžiuliais Velykų margučių piešiniais, prisidedančiais prie šventiškos atmosferos skleidimo mieste.

Tikimasi, kad puošmenos šventinio laikotarpio metu suteiks pavasariškų spalvų šiauliečių kasdienybei, pakels nuotaiką tiek pro jas praeinantiems, tiek pravažiuojantiems, ir įkvėps kūrybiškumo tiems, kuriems jo trūko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvęs šiaulietis

Buvęs šiaulietis portretas
Retkarčiais dar nuvažiuoju į Šiaulius. Tenka pripažinti, kad centrinę miesto dalį šiauliečiai tvarkosi intensyviau negu Klaipėda saviškę. Gal miesto valdžia apsukresnė, gal sugeba gautas lėšas geriau panaudoti visų gerbūviui, gal galvos veikia geriau, gal... Aišku, dėl įvairiausių meninių ir architektūrinių sprendimų galima diskutuoti, vienam patiks taip, kitam antraip, tačiau judesys matyti: platėja gatvės, atsiveria aikštės, į centrą sugrįžta žmonės. Klaipėda kol kas atrodo kaip snaudžiantis lokys, jeigu ne vienas kitas renginys vasarą, tai visai liūdnai atrodytų.

Vladas

Vladas portretas
Ar puošia miesto erdves??? Kur dizaineriu skonis?

Brrr...

Brrr... portretas
Kaip nyku. Ta betoninė aikštė ir užrašas (pagal formą) asocijuojasi su "SLAVA KOMUNIZMU".
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių