Pasiūlymas: leisti valstybės taryboje dirbti iki 70-ties metų

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcijos atstovas Petras Čimbaras siūlo leisti valstybės tarnyboje dirbti iki 70 metų.

Parlamentaras siūlo nustatyti, kad įstaigos vadovo ar karjeros valstybės tarnautojo, kuriam sukako 65 metai, valstybės tarnyba gali būti pratęsta.

Tarnybos laikas galėtų būti pratęsiamas iki vienų metų ir bendras pratęstas tarnybos laikas negalėtų viršyti penkerių metų.

Šiuo metu Valstybės tarnybos įstatymas numato, kad valstybės tarnautojas turi būti ne vyresnis kaip 65 metų. Šis reikalavimas netaikomas politinio pasitikėjimo ir pakaitiniams valstybės tarnautojams.

Su 65 metų sulaukusiu tarnautoju gali būti sudaroma terminuota darbo sutartis dėl mentorystės, įgytos patirties perdavimo, bet ne ilgiau kaip dvejiems metams.

Naudinga ir būtina suteikti teisę vyresniems, bet aukštos kvalifikacijos karjeros valstybės tarnautojams pratęsti valstybės tarnybą ir leisti dirbti.

„Esant įtemptai demografinei situacijai, mažėjant gyventojų skaičiui, naudinga ir būtina suteikti teisę vyresniems, bet aukštos kvalifikacijos karjeros valstybės tarnautojams pratęsti valstybės tarnybą ir leisti dirbti, jeigu jie pageidauja“, – savo siūlymą aiškinamajame rašte argumentuoja P. Čimbaras.

Seimo nario teigimu, daugelyje įstaigų ir institucijų yra vyresnio amžiaus aktyvių ir itin kvalifikuotų darbuotojų, jiems parengti įdėta daug lėšų, todėl galimybė pratęsti jų darbą būtų naudinga valstybei.

Parlamentaras taip pat pažymi, kad amžiaus apribojimai nenustatyti pagal darbo sutartis dirbantiems asmenims, pakaitiniams bei politinio pasitikėjimo tarnautojams, tad nustatyta griežta 65 metų riba valstybės tarnautojams laikytina diskriminacine.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Čimbarai, tegu dirba nors šimtą metų, bet su viena sąlyga. Kol dirba valstybės tarnyboje senatvės pensija nemokama. Jeigu įsidarbina darbininku-tegu gauna algą plius pensiją.. Dabar valstybės tarnyba atrodo kaip kokia parodija, valstybės tarnautojas turi pagalbinius(padėjėjus), kurie jiems šluosto užpakalius. Suprantu, styatybose reikalingi pagalbiniai mūrininkams, du prilaiko mūrininką, kad nenukristų, du mūrija, du laksto į parduotuvę-skiedinio.

Birute

Birute portretas
Paziurekit kas Kaune vmy darosi vienaa pencijonas vis kruta . Teki palyginti prie langelio sedejo jauna ir pencininke tai jauna sukasi kaip vijurkas o ta kita vos atsistoja nuo kedes eina pasiramstydama dejuodama ziuredama i lapa ir nieko nemato ...

Sausio 13 toji

Sausio 13 toji portretas
Taigi čia Čimbaras, keturkojų draugas amsi. Tik dar reikia pasakyti am,am ir pensijų nemokėti iki 70 metų,nes persipildo lovys!!!
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių