Pareigūnai klausia: ar pamačius policijos automobilį pasikeičia jūsų vairavimas?

  • Teksto dydis:

Lietuvos policija socialiniame tinkle „Facebook“ kreipėsi į žmones: „O dabar atsakykite sąžiningai, ar pamačius policijos automobilį pasikeičia jūsų vairavimas?“ Po policijos pasidalyta nuotrauka feisbuke užvirė diskusija. Vieni teigė, kad pamatytas policijos automobilis streso nekelia ir važiavimo greičiui įtakos neturi, tačiau buvo ir tokių, kurie atskleidė, jog išvydus policijos automobilį kyla ne saugumo, o baimės jausmas.

„Taip. Sumažinu greitį. Bet jei policijos automobilis važiuoja 35 km/val., tada nepabijau jų lenkti. Eismo taisyklės to nedraudžia“, – samprotavo internautė Agnė. 

„Iš tiesų galite drąsiai lenkti policijos tarnybinį automobilį“, – Agnei atsakė pareigūnai.

Po nuotrauka komentavo daug merginų, kurios tvirtino, kad išvydusios policijos automobilį visada patikrina, ar nėra pamiršusios įjungti šviesų. „Greitis nesikeičia, nes niekad neviršiju, bet automatiškai užmetu akį, ar šviesas įsijungus“, – rašė mergina.

„Teko ir man lenkti, galvoju be švyturėlių... Greitis vos 30 km/val., bet suabejojau: jei vilksiuosi paskui – stabdys ir klaus, ko čia velkuosi, aplenksiu – stabdys, kur lekiu. Bet nieko neįvyko. Pradedančioji vairuotoja, tad mandravoti nesinori“, – samprotavo Kamilė.

Policija taip pat priminė, kad pamačius pareigūnų automobilį nederėtų važiuoti pernelyg lėtai. „Kelių eismo taisyklės draudžia važiuoti be reikalo pernelyg lėtai, trukdant normalų kitų transporto priemonių eismą“, – rašė pareigūnai.

Internautas Andrius rašė, kad pamatęs policiją jaučia ne saugumo, o baimės jausmą. „Būsiu nuoširdus ir nenoriu dabar sakyti, kad policija vienur ar kitur geresnė, tačiau, gyvendamas Vokietijoje, nejaučiu spaudimo ar baimės, pamatęs patrulių automobilį. Iš vienos pusės aš niekada nenorėjau itin spausti, iš kitos – čia greičiai yra pakankamai dideli, ar tai būtų užmiestyje iki 100 km/val. ar neribotas greitis autobane. Lietuvos policija kelia baimę kaip baudėjai, o ne sergėtojai, žinau, kad nesu vienas turintis tokį jausmą. Neturiu nieko prieš individualius patrulius, tiesiog jausmas toks ir tiek“, – mintimis dalijosi vyras.

Verdant diskusijai policija priminė, kad pamatytas pareigūnų automobilis neturėtų daryti įtakos vairavimo greičiui. „Vairuoti atsakingai turėtumėte visuomet, o ne tik pamačius policijos automobilį“, – rašė pareigūnai.

Saugaus greičio viršijimas vis dar yra viena iš didžiausių eismo problemų, dėl kurios išauga avarijų rizika. Apibendrintais ES duomenimis, dėl greičio viršijimo įvyksta apie 30 proc. mirtinų eismo nelaimių.

Statistika skelbia, kad apie 40–50 proc. vairuotojų važiuoja greičiau nei rekomenduojama, o 10–20 proc. viršija leistiną greitį daugiau kaip 10 km/val. Viršijus saugų greitį ne tik padidėja avarijos pavojus, bet ir sunkių sužalojimų ar net žūties tikimybė eismo nelaimės atveju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jei atstatytų miesto greitį į 60 km/h, palaikyčiau visas greitį kontroliuojamas priemones. Bet šliaužti 50? Kai būtent dėl tokio lėto važiavimo tenka sustoti prie kiekvieno šviesafo yra mūsų visų nepagrįstas dresavimas

būtinai pasikeičia

būtinai pasikeičia portretas
jei mentai bando mane aplenkti, persirikiuoju į antrą juostą ir važiuoju griežtai laikydamasis taisyklių.

vytas

vytas portretas
diena būna sugadinta.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių