Iš pareigų atleistas Švenčionių aplinkos apsaugos inspekcijos vadovas

Iš pareigų už šiurkštų tarnybinį nusižengimą atleistas Švenčionių aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Marius Kriaučiūnas.

Kaip penktadienį BNS informavo Aplinkos apsaugos departamento atstovas spaudai Arūnas Malinovskis, griežčiausia nuobauda pareigūnui skirta po tyrimo dėl dar pavasarį vykusio įvykio, kuomet pas brakonieriavusius asmenis rasta Departamentui priklausiusi įranga.

„Sprendimu baigta dar pavasarį įvykusi istorija, kai policija sustabdė keletą asmenų, kurie nors ir turėjo neetatinių inspektorių pažymėjimus, bet užsiėmė nelegalia veikla. paprastai tariant, tai buvo brakonieriavimas. Jie turėjo įrangą, kuri priklausė departamentui, tai buvo motorinė valtis“, – BNS sakė jis.

Jie turėjo įrangą, kuri priklausė departamentui, tai buvo motorinė valtis.

Departamento direktorė Olga Vėbrienė teigia, kad kokybiniai pokyčiai departamente yra vienas pagrindinių tikslų.

„Mums svarbu stiprinti pareigūnų reputaciją, skatinti visuomenės pasitikėjimą aplinkos apsaugos sistema ir joje dirbančiais pareigūnais“, – pabrėžia  ji.

Departamento teigimu, tai, jog situacija keičiasi į gerą, pažymi ir ketvirtadienį Švenčionių rajone vykusio reido rezultatai, kai Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sulaikė asmenį, Kretuono ežere iš medinės valties žvejojusį keturiais tinklais. Be to, pažeidėjo ūkiniame pastate buvo rasti dar du neteisėtai laikomi tinklai.

Už šiuos pažeidimus asmeniui surašytas protokolas, paimta valtis ir 6 tinklai. Reikia pažymėti, kad asmuo už analogišką veiką jau yra baustas šių metų birželį, todėl galimai neišvengs maksimalios baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na vienas gamtosaugininkas -brokonierius

na vienas  gamtosaugininkas -brokonierius portretas
sulauke pelnyto galo -bet ju priveista tukstanciai ir jie visi uzsiimineja tuo paciu --brokonieriauja ir gauna alga kaip gmtosaugininkai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių