Panevėžys skelbia architektūrinį konkursą olimpiniam baseinui

Panevėžio savivaldybė skelbia architektūrinių idėjų konkursą olimpiniam baseinui, statyboms planuojama investuoti apie 15 mln. eurų.

Kaip penktadienį informavo savivaldybė, naujas 50 metrų ilgio baseinas su 10-čia takelių bus įrengiamas rekonstruojant „Aukštaitijos“ sporto kompleksą.

Savivaldybė skelbia siekianti turėti olimpinį, Tarptautinės vandens sporto federacijos FINA standartus atitinkantį  baseiną, kad būtų sudarytos sąlygos treniruotis aukštų rezultatų pasiekiantiems plaukikams. Panevėžyje išugdyti sportininkai Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Simonas Bilis, Viktė Labanauskaitė ir kiti yra iškovoję Lietuvai medalius Europos ir pasaulio čempionatuose, tarptautinėse varžybose.

„Panevėžiui reikia naujo, kokybiško ilgojo baseino. Norisi jame kuo daugiau šviesos. Baseinas turėtų būti skirtas ne tik sportininkams, jo reikia visam miestui. Smagu, kada baseine pilna žmonių“, – pranešime cituojamas D. Rapšys.

Sportininkai, anot jo, pageidauja ir užtikrinti komfortišką temperatūrą, tinkamą ventiliaciją.

1965 metais pastatytas sporto kompleksas „Aukštaitija“ su 25 metrų ilgio baseinu yra strategiškai patogioje Panevėžio miesto dalyje, čia vyksta krepšinio, sunkiosios atletikos, graikų-romėnų imtynių, tinklinio varžybos, kiti sporto renginiai.

Baseinas būtų įrengtas vietoje dalies priestato, čia taip pat turėtų atsirasti SPA zona, sporto salės, kineziterapijos kambariai ir kitos. patalpos. Senąjį keturių takelių 25 metrų ilgio baseiną numatoma rekonstruoti.

Pasak savivaldybės, architektūrinės užduoties tikslas – kad priestatas taptų integralia komplekso dalimi, stiprinančia teritorijos, kaip sporto ir sveikatingumo zonos, reikšmę mieste, būtų pritaikytas bendruomenės susibūrimams ir laisvalaikiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių