Panevėžyje pradėjo veikti karo pabėgėlių iš Ukrainos registracijos centras

  • Teksto dydis:

Tęsiantis Rusijos karinei invazijai į Ukrainą pirmadienį Panevėžyje pradėjo veikti karo pabėgėliams skirtas registracijos centras.

Jis įsikūręs buvusiame mokyklos pastate Vienybės aikštės gatvėje, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Ukrainiečių registracijos procedūras Panevėžio registracijos centre Migracijos departamentas vykdys kiekvieną dieną, įskaitant savaitgalius ir šventines dienas, nuo 8 iki 22 valandos. Planuojama, kad čia dirbs apie 30 migracijos specialistų.

Anot VRM, šis centras Panevėžyje svarbus ir tranzito prasme – dalis nuo karo bėgančių ukrainiečių čia gaus laikiną prieglobstį ir pagalbą, o toliau keliaus pas artimuosius ar pažįstamus į kaimynines valstybes – Latviją, Estiją ar Skandinavijos šalis.

Lietuvoje ukrainiečių registracijos centrai taip pat veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje.

Registracijos centruose galima apsistoti iki 72 valandų. Iš čia ukrainiečiai vyksta į naujus laikinus namus, kuriuos jiems suteikia Lietuvos žmonės per nevyriausybinės organizacijos „Stiprūs kartu“ platformą arba į savivaldybių siūlomas patalpas.

Laikinuose ukrainiečių registracijos centruose vykdomos migracijos procedūros, teikiamos maitinimo, medicinos, psichologinės pagalbos paslaugos.

Centrų veiklą koordinuoja Vidaus reikalų ministerija, o reikiamomis darbo priemonėmis, baldais ir technika, ryšiu, transportu aprūpina savivaldybės.

Nuo vasario 24-osios Lietuvoje užregistruoti 35 tūkst. Ukrainos piliečių.


Šiame straipsnyje: karo pabėgėliairegistracijos centrasPanevėžyskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių