Palanga skelbia sezono pradžią

  • Teksto dydis:

Palanga šį savaitgalį pradeda kurortinį sezoną. Tradicinė šventė „Myliu Palangą“ vyks tris dienas.


 

Penktadienį švente „Myliu Palangą“ prasideda didžiausio Lietuvos kurorto vasaros sezonas – visą savaitgalį pajūryje vyks tam skirti renginiai, o šventės atidarymo metu bus inauguruotas Palangos meras.

„Mero inauguracija – renginys, skirtas visuomenei, kuri šiais metais pirmą kartą merą rinko tiesiogiai. Todėl ceremonijai pasirinkome viešą erdvę – kad visi išgirstų mero palangiškiams sakomą įsipareigojimą bei matytų, kaip merui uždedamos regalijos“, – teigia Palangos kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkas Nerijus Stasiulis.

Palangos meru tiesioginiuose rinkimuose išrinktas konservatorius Šarūnas Vaitkus, savivaldybei vadovaujantis nuo 2011 metų.

Tradiciškai vasarą pradėti kviečianti šventė šiais metais primins, kad vasaros pramogų bei atostogų ritmu jau netrukus ims gyventi ne tik Palanga, bet ir kiti mūsų šalies kurortai. Pasak N.Stasiulio, šventė taps savotiška jungtine visų Lietuvos kurortų vasaros sezono pradžia, nes nuo gegužės vidurio kas savaitę į savo kurorto šventes kvies vis kitas šalies kurortas.

Penktadienį nuo vidurdienio Palangos centre prasidės kermošius „Palangos Juzė“, kuriame dalyvauja tik tautinio ir kulinarinio paveldo pristatytojai. Taip pat bus atidarytos kelios parodos, vakare vyks lazerių šou.

Šeštadienio rytą Palangos orkestrui pažadinus miestą, pramogautojai bus kviečiami aplankyti sporto varžybas, įvairias parodas, pasiklausyti jaunųjų palangiškių koncerto. Vakare prasidės chorų šventė „Su jūra Dainuok“.

Kurorto šventė sutampa su visoje šalyje minima Gatvės muzikos diena, todėl profesionalų ir mėgėjų muzikantų muzika Palangoje skambės įvairiose miesto vietose.

Vakare koncertuos Gintė Sičiūnaitė ir grupė „Saulės kliošas“, taip pat žiūrovai išvys grupę „Bilpan“.

Sekmadienis tradiciškai skiriamas sportui – vyks, teniso, tinklinio, gatvės krepšinio rungtynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nutvieks

nutvieks portretas
" anot organizatorių, įspūdingas fejerverkas" , o ištikrųjų koks?:)šurmuliuos mugė ir inauguracija bus mero, - na tai tikrai neatstos blogo oro.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių