Pakartotinių rinkimų išlaidas apmokės pirkusieji balsus?

Jei dėl balsų pirkimo ar klastojimo kokioje nors apygardoje rinkimų rezultatai pripažįstami negaliojančiais, pakartotinių rikimų rengimo išlaidas turėtų padengti kandidatai ar partijos, dėl kurių kaltės taip nutiko.

Tokius įstatymo pakeitimus siūlo Policijos departamentas.

„Akivaizdu, kad balsų pirkimą, klastojimą organizuoja tie, kuriems tai naudinga, o būtent – partijos arba kandidatai. Todėl, mūsų įsitikinimu, šie juridiniai ir fiziniai asmenys pirmiausia ir turi patirti didžiausius nepatogumus, o tik po to – tokių nusikalstamų veikų vykdytojai“, – teigiama Policijos departamento pranešime.

„Viena iš drausminančių priemonių būtų ta, kad paskelbus atitinkamoje apygardoje rinkimų rezultatus negaliojančiais, pakartotinių rinkimų išlaidos būtų išreikalaujamos iš partijos (kandidato), dėl kurio veiksmų rinkimai buvo pripažinti negaliojančiais“, – teigiama jame.

Taip pat siūloma policijos pareigūnus skirti rinkimų komisijos nariais.

„Tokiu būdu jis turėdamas pareigūno įgaliojimus galėtų vykdyti savo, kaip policijos pareigūno bei atlikti komisijos nario funkcijas“, – teigia Policijos departamentas.

Po sekmadienio rinkimų Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo penkis prašymus pripažinti rinkimų rezultatus negaliojančiais kai kuriose rinkimų apygardose.

Pasak komisijos pirmininko Zenono Vaigausko, pripažinti rinkimų rezultatus negaliojančiais prašoma dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, dėl balsų pirkimo, politinės reklamos dalykų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjoras

Senjoras portretas
Kodėl ne visur buvo skaidrios balsadėžės ?

Manau.

Manau. portretas
Nereikia švaistyti pinigų pakartotiniems rinkimams. Apylinkėse, kuriose užfiksuoti partojos narių inicijuoti papirkimai, tos partijos gautą balsų skaičių tiesiog prilyginti nuliui. Tai būtų geriausia pamoka ateičiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių