Maršo dalyvius sveikinęs P. Mačiulis: norėjo ateiti ir prezidentas, slėptis būtų buvę negražu

  • Teksto dydis:

Su maršininkais, protestuojančiais prie Prezidentūros, ketvirtadienį išėjo pasikalbėti prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis, kuris tikisi kartu kovoti už vieningą Lietuvą. Jo kalbą lydėjo ovacijos, praneša LNK.

Trečią dieną nuspręsta maršą uždaryti ne protestuojant, o palaikant Gitaną Nausėdą prie prezidentūros.

„Gerbiamas Gitanai, mes kreipiamės į jus, mes esame jūsų rinkėjai. Labai ačiū jums, kad atsiuntėte savo kalbą į „Didįjį Šeimos gynimo maršą“, – prie prezidentūros viešai kalbėjo vienas iš organizatorių Viktoras Jašinskas.

Protestuotojai G. Nausėdos prašė paleisti Seimą.

„Ačiū, bet daugiau jūsų Seimo narių darbo Lietuvai nebereikia. Jūs, Prezidente, tai galite. Aš tikiu, mes tikime, kad jūs galite“, – kreipėsi protestuotojai.

Pasikalbėti su protestuotojais atėjo G. Nausėdos vidaus politikos grupės vadovas P. Mačiulis. Prezidento vyriausiasis patarėjas sakė, kad yra daug nerimo ženklų dėl to, kas Lietuvoje vyksta. Pirmiausia, jeigu Seimas iki liepos nespės priimti referendumo įstatymo, piliečiai praras teisę į referendumą.

„Pasigirsta daug nuomonių iš politikų, iš valdžios atstovų apie tai, kad klausti piliečių nuomonės nereikia. O klausti nuomonės reikia. Ar referendumu, ar apklausomis“, – viešai šnekėjo Prezidento vyriausiasis patarėjas.

Mes palauksim, kol surinksim iš Lietuvos kokį 100 tūkstančių ir atvešim prie Seimo.

P. Mačiulis nuo Prezidento perdavė nuoširdžiausius linkėjimus. „Jūs turbūt puikiai žinote, kad ir prezidentą iš Europos Vadovų Tarybos bando išstumti kai kurie politikai“, – kalbėjo jis.

P. Mačiulis sakė, kad prezidentūra gavo kvietimą, tad slėptis būtų buvę negražu: „Ir prezidentas galvojo apie galimybę išeiti, tačiau jis negali dėl užimtos darbotvarkės to padaryti“.

Maršas prie Prezidentūros truko mažiau nei valandą. Himno čia jau negiedojo.

Tiesa, protestuotojai pusdienį protestavo ir prie Vyriausybės, bet pasikalbėti niekas neišėjo.

„Gal ir kvietė, bet tas kvietimas labai įdomiai atrodo, todėl, kad Matas Maldeikis kviestas atėjo pasikalbėti, ir neatrodė, kad kas nors labai norėjo su juo pasikalbėti“, – teigė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Už tai, kad konservatorių M. Maldeikį protestuotojai išvadino necenzūriniais žodžiais, pradėta byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Tačiau M. Maldeikis policijos prašo tyrimą nutraukti: „Žinojau, kur aš einu“.

Protestuotojai sustoti nežada. „Tų pajėgų, kurios susirinko dabar, yra per mažai, kad jiems padarytų kažkokį įspūdį. Dėl to I. Šimonytė ir pasakė, kad nemato reikalo. Mes palauksim, kol surinksim iš Lietuvos kokį 100 tūkst. ir atvešim prie Seimo“, – kalbėjo vienas iš organizatorių Arvydas Daunys.

Pradėtos ir administracinės teisenos dal galimo Susirinkimų įstatymo pažeidimo, nes meras Remigijos Šimašius šiam protestui leidimo nedavė. I. Šimonytė atkreipė dėmesį, kad maršui Vingio parke, kai COVID-19 situacija buvo daug blogesnė, jis leidimą davė. „Turbūt nėra labai lengva paaiškinti, kodėl dabar tas sprendimas buvo kitoks“, – sakė ministrė pirmininkė.

Protestuotojai dar grįžta prie Seimo, kur šiomis dienomis įkurta jų būstinė. Čia surengiamas performansas, neva iš Seimo išvažiuoja katafalkas, protestuotojai jį sustabdo, o karste randa Konstituciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Premjerei nereikėtų lygintis

Premjerei nereikėtų lygintis portretas
su Seimo nariu p. Matu Maldeikiu .P. Matas Maldeikis nėra nei Premjeras,nei Vyriausybės narys . Nebūtų skrybėlė nukritusi nei vienam ministrui : žmonės šaukė : ,,išeik,išeik Aušrine išeik,išeik,garbane išeik ,, taip kvietė ir kitus ministrus.Jeigu pirmąjame mitinge žmonės reikalavo atstatydinti 3 ministrus , tai po ,, pasikalbėjimo,, prie Vyriausybės ir Seimo ,jau reikalauja ir Ministrės pirmininkės ,ir Seimo pirmininkės atsistatydinimo ... Toks ,, DIALOGAS ,, su piliečiais ?!

Purmaliai

Purmaliai portretas
Eik geriau pasigydyti idijote !

landsbergizmo KLIKOS paslėpti k g e b i s t a i privalo

landsbergizmo KLIKOS paslėpti k g e b i s t a i  privalo portretas
suvokti , jog prezidentą NAUSĖDĄ išrinko TAUTA ir jis a t s t o v a u j a t a u t a i , o ne k g e b i s t a m s , --kurie bandė į prezidenūrą PRAKIŠTI k g e b i s t ų pastumdėlę ŠIMONYTĘ--jiems tai n e p a v y k o , todėl ŠIANDIENĄ k g e b i s t ų ir KITŲ nukrypėlių dauguma SEIME , bando SUSIDOROTI su TAUTOS i š r i n k t u prezidentu.--Lietuvos ŠEIMŲ SĄJŪDIS s a k o:-" 30 metų paslėpti k g e b i s t a i alinate žmonių gyvenimą- geruoju IŠLYSKITE patys iš OŽIO u ž p e č k i o, ir NEŽDINKITĖS iš v a l s t y b ė s institucijų ,kitaip jus i š t r a u k s i m e per prievartą, gana SKURDINTI Lietuvos gyventojus " !
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių