Orai Lietuvoje: kai kur stipriai snigs, kils pūga

  • Teksto dydis:

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad penktadienį kai kur snigs smarkiai.

Kaip skelbia tarnyba, ketvirtadienis buvo debesuotas su pragriedruliais, vakare dangus visiškai pragiedrėjo. Vietomis praslinko trumpos pūgos. Aukščiausia oro temperatūra buvo 1–5 laipsniai šilumos. Naktį atšalo, žemiausia oro temperatūra daug kur buvo 7–12 laipsnių šalčio. Šilčiausia naktis buvo Nidoje ir Ventėje (5–6 laipsniai šalčio), o šalčiausia – Šalčininkuose, Šumske, Utenoje ir Švenčionyse (iki 13–14 laipsnių šalčio).

Penktadienį daug kur kris krituliai, vyraus sniegas. Kai kur snigs smarkiai. Vietomis plikledis, silpna lijundra, pustys, kils trumpa pūga. Vakarinių krypčių vėjo gūsiai kai kur sieks 15–17 m/s.

Skaičiuojama, jog iki šeštadienio ryto šalyje iškris apie 4–8 mm kritulių. Sniego danga pastorės maždaug 3–5 cm.

„Na, o dar kita sniego porcija Lietuvą pasieks iš vakarų jau šeštadienį vakare, – skelbia tarnyba. – Remiantis 10.30 val. duomenimis, jau sninga vakariniuose ir šiaurės vakariniuose rajonuose. Pamažu sniego debesys slenka į rytus ir pietryčius. Šiandien vakare sniego debesys pirmiausia pasitrauks iš šiaurės vakarinių rajonų, o vėliausiai (šeštadienio naktį/rytą) – iš pietrytinių“, – prognozuoja tarnyba.

 

 

Šeštadienį daugelyje rajonų – krituliai, vyraus sniegas, naktį daugiausia nedidelis. Daug kur plikledis, dieną vietomis pustys, galima lijundra. Vėjas naktį šiaurės vakarų, šiaurės, pereinantis į rytų, pietryčių, dieną pietryčių, pietų, 9–14 m/s, kai kur gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra naktį 6–11, Šiaurės rytų Lietuvoje vietomis 12–17, dieną 6–11, vakariniame šalies pakraštyje 3–5 laipsniai šalčio.

Sekmadienį daug kur krituliai, vyraus sniegas. Vietomis plikledis, pustys, galima lijundra. Vėjas pietryčių, pereinantis į pietvakarių, vakarų, 9–14 m/s, naktį kai kur gūsiai 15 m/s. Temperatūra naktį 8–13, vakariniame šalies pakraštyje 3–7 laipsniai šalčio, dieną nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: oraisniegasorai Lietuvoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimtai

Rimtai portretas
Gamta sniego negaili. Kaip suprasti?

praeivis

praeivis portretas
Kaip visada is didelio debesies visiskai nieko nebus, su musu prognozuotojais kurie net nepasiziuri kas dabar lauke darosi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių