Nuo kovo 2-osios pradinukams klasėse nebereikės dėvėti kaukių

Nuo kovo 2-osios pradinukams per pamokas nebereikės dėvėti medicininių kaukių.

Tai numatoma ketvirtadienį pasirašytame sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio įsakyme.

Jame nurodoma, kad vaikai mokykloje kaukes ir toliau privalės dėvėti, tačiau jų nebereikės pradinukams, „kai patalpoje yra tik tos pačios klasės vaikai“.

Kiti epidemiologiniai reikalavimai – lieka. Ir toliau reikės organizuojant ugdymo procesą laikytis grupių, klasių atskyrimo principo – maksimaliai riboti skirtingose grupėse, klasėse esančių mokinių kontaktą tiek per pamokas, tiek per pertraukas.

Taip pat rekomenduojama vienos klasės, grupės mokiniams ugdymo veiklas, kurioms nereikia specializuotų patalpų, pavyzdžiui, laboratorijų, visą dieną organizuoti toje pačioje patalpoje.

Lieka ir nuostata, kad esant galimybei, skirtingoms klasėms, grupėms turėtų būti priskirti skirtingi įėjimai ir išėjimai, numatyti atskiri judėjimo maršrutai iki grupės, klasės, valgyklos, specializuotų kabinetų (patalpų), sanitarinių mazgų, persirengimo kambarių.

Privalomos kaukės mokyklose vyresniems mokiniams įvestos pernai lapkritį, o gruodį toks reikalavimas nustatytas ir pradinukams. Tai sukėlė dalies visuomenės protestą.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija tuomet teigė, kad kaukės vaikams buvo reikalingos, jog mokyklos nebūtų uždarytos ir mažiau gyventojų susirgtų, būtų guldomi į ligonines.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys šią savaitę sakė, kad dabar gerėjant sergamumo COVID-19 situacijai apsaugos reikalavimai mokyklose bus peržiūrėti.


Šiame straipsnyje: kaukėspradinukaimokiniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių