Nuo kitų metų dvigubai didinamas ikimokyklinuko krepšelis

Nuo 2013 metų pradžios dvigubai didinamas ikimokyklinio ugdymo krepšelis.Kaip pranešė Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), bus finansuojamos nebe keturios valandos, kaip šiuo metu, o aštuonios valandos per dieną arba 40 valandų per savaitę. Tam papildomai numatyta skirti apie 230 mln. litų.

Šiuo metu ikimokyklinuko krepšelis siekia 2555 litų metams, specialiųjų ugdymosi poreikių vaikams jis 35 proc. didesnis. Padvigubintas krepšelis sudarys 5110 litų.Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius tvirtina, kad didesnis krepšelis padės sparčiau plėtoti ikimokyklinių įstaigų tinklą.

„Kadangi  ikimokyklinio ugdymo krepšelius gauna ir nevalstybiniai darželiai, turėtų atpigti jų teikiamos paslaugos, kuriomis galės pasinaudoti mažesnes pajamas gaunančios šeimos“, - pranešime cituojamas G. Steponavičius.

Pasak jo, padidintas ikimokyklinio ugdymo krepšelis leis daugiau investuoti į ugdymo kokybę - vaikų darželiai turės pakankamai lėšų savo ugdytinių pažintinei veiklai organizuoti, galės įsigyti įvairesnių mokymo priemonių, ugdymo procese diegti ir naudoti informacines komunikacines technologijas,  tobulinti  darbuotojų kvalifikaciją.Mokinių registro duomenimis, rugsėjo mėnesį Lietuvoje buvo 87 tūkst. 634 ikimokyklinukai, 6 446 vaikais daugiau nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

-

- portretas
Gera zinia, gal jau nereiks nieko pirkt darzeliams...

as

as portretas
darzeliai labai brangus. tevai ne tik uz maista, ugdymo priemones perka, 13lt moka uz kt reikmes, bet perka ciuzinius, stalus, kiekvienais metais po 100lt. per daug lupikauja, taip sunku isgyventi.anksciau is krepselio ir ekskursijas padengdavo,o dabar viska perkame. nebus kitaip i po padidinimo.

mama

mama portretas
tikrai nera galo, toks gobsumas. pajamas ima ne mazas, o darbu nematyti, reiks audita uzsiusti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių