Nori užtikrinti galimybę balsuoti tik Seimo rinkimuose

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) spręs klausimą, kaip užtikrinti teisėtą galimybę rinkėjams kartu rengiamuose Seimo rinkimuose ir referendume balsuoti tik viename iš jų.

Pasak VRK pirmininko Zenono Vaigausko, kartu vykstant skirtingiems balsavimams rinkėjai gali viename jų nedalyvauti, tiesiog biuletenio neįmesdami į urną, tačiau biuletenio išsinešimas yra nepageidautinas, nes gali sukelti įtarimų.

„Rezultatai skaičiuojami pagal balsadėžę rastus biuletenius, tad rinkėjas gali tiesiog vieną biuletenį išsinešti kišenėje. Tiesa, mes dėl tokios praktikos esame labai nelaimingi, nes visuomet gali kilti įtarimų, kad tas biuletenis išneštas norint jį parduoti ar panašiai“, - BNS pirmadienį sakė Z.Vaigauskas.

Pasak Z.Vaigausko, rinkėjui kategoriškai atsisakius imti vieną iš biuletenių, rinkimų komisijos darbuotojai turėtų atsižvelgti į jo pageidavimą, bet VRK svarstys, kaip šiemet tą klausimą techniškai išspręsti.

„Yra galimybė nustatyti, kad kiekvienas biuletenis išduodamas atskiru parašu, bet klausimas, ar rinkėjai bus patenkinti, jei reikės pasirašyti dukart, dėl kiekvieno dokumentų rinkinio, gali susidaryti eilutės. Kita galimybė - atskirame laukelyje šalia duoti pasirašyti tik tuo atveju, jei vieno iš biuletenių rinkėjas neima. VRK svarstys, kaip šį klausimą spręsti“, - sakė komisijos vadovas.

Parlamento rinkimai ir patariamasis referendumas dėl naujos branduolinės jėgainės statybų Lietuvoje vyks spalio 14 dieną. Referendume gyventojams bus pateiktas teiginys: „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje“, o žmonės turės pasirinkti vieną iš dviejų atsakymų: „taip“ arba „ne“.Lietuva su Latvija, Estija ir Japonijos kompanija „Hitachi“ tikisi iki 2020-2022 metų pastatyti naują atominę Visagine elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Per Seimo rinkimus balsuokime už partijos Tvarka ir teisingumas kandidatus.

gebelsas

gebelsas portretas
neatejjusieji i referenduma balsuoja ,,NE,, jei klystu - pataisykit...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių