Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse – pilietinė vaikų akcija

  • Teksto dydis:

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse rengiama pilietinė akcija „Gyvasis tautos žiedas“.

Dešimtą kartą rengiamą iniciatyvą šiemet papildo solidarumo išraiška su laisvę ginančia Ukraina, pranešė Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti.

Akcijos metu mokyklų ir darželių bendruomenių nariai kūrybiškai varijuodami Lietuvos ir Ukrainos vėliavų spalvomis suformuos gėlių žiedų kompozicijas iš skirtingų spalvų drabužiais apsirengusių dalyvių.

Pagrindinis šios iniciatyvos tikslas – patraukliomis ir motyvuojančiomis formomis skatinti jaunimo pilietinį aktyvumą, domėjimąsi savo šalies istorija, stiprinti pilietinę vienybę ir pasididžiavimą savo valstybe.

Norime priminti jaunajai kartai, kaip ir kokiomis sąlygomis buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė, bei ugdyti supratimą, kad laisvė nėra duotybė.

Pasak Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti vykdančiojo direktoriaus Ronaldo Račinsko, „Gyvojo Tautos Žiedo“ kūrimas – tai galimybė ne tik kartu pasidžiaugti valstybės švente, bet ir supažindinti jaunimą su šalies istorija.

„Norime priminti jaunajai kartai, kaip ir kokiomis sąlygomis buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė, bei ugdyti supratimą, kad laisvė nėra duotybė – už ją reikia kovoti ir aukotis, ja reikia rūpintis, ją puoselėti ir dėl jos dirbti kiekvieną dieną“ – sakė R. Račinskas.

Apie savo dalyvavimą šioje akcijoje pareiškė daugiau nei 300 Lietuvos švietimo įstaigų.

Šeštadienį Lietuva minės 33-iąsias nepriklausomybės atkūrimo metines.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas paskelbė, kad atkuriama nepriklausoma Lietuvos valstybė. Lietuva tapo pirmąja respublika, paskelbusia nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Suk

Suk portretas
Pradėjau nekęsti hoholu, pačioi pradžiioi, dar dar, bet dabar, darba gavo, pravažiuoja nemokamai, jau kaip pas save namie!!! TA NAHUI TĄ UKRAINA

Dieve

Dieve portretas
Ant balto tilto, grupė iš 20ies vaikų su Ukrainos ta jobana vėliava, ne kad į vieną Lietuvos, kita tos jobanos ukr, tai ne, abejose rankose Ukrainos vėliava! Sukos, užejau į cupa, vien gryna rusu kalba, sėdi kasoi, sako zdravstvujte, akim tik bum bum, kaip nusibodo, vaikas atėjo namo, sako slava ukraine, mokytoja išmokė, kad jie prapultu ant tiek UŽPYSO

O mano

O mano  portretas
O mano trečioka mokytoja lietuvių kalbos, mokyno - SLAVA UKRAINE!!! jus įsivaizduojat? Kas bus toliau?
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių