Nepaskyrė vadovauti Kalėjimų departamentui, darbą rado Vyriausybėje

Prieš dvejus metus konkursą laimėjęs, tačiau teisingumo ministrės Mildos Vainiutės nepaskirtas vadovauti Kalėjimų departamentui Artūras Norkevičius nuo liepos darbuojasi Vyriausybės kanceliarijoje.

Kaip BNS teigė pats A. Norkevičius, iki to laiko jis vykdė individualią veiklą – teikdavo įvairias konsultacijas, tačiau rado Vyriausybės kanceliarijos skelbimą eiti Strateginių kompetencijų grupės patarėjo pareigas.

„Vykdžiau privačią veiklą, individualią veiklą bendrųjų patarimų, valdymo, verslo veiklai, dokumentų rengimui. Man visada patiko darbas valstybės tarnyboje, todėl pasitaikius progai ir galimybei, taip pasirinkau. Pradėjom ir tiek, nieko čia. Čia yra pareigybė pagal darbo sutartį. Pats žiūrėjau, kur galima darbuotis“, – sakė A. Norkevičius.

Jis teigia, kad kol kas tik apsipranta naujoje darbovietėje, yra atsakingas už struktūrinius pokyčius, šešėlinės ekonomikos mažinimą.

„Pati pradžia dabar, (...) paskui konkretizuosim, ką galime daryti konkrečiau ir už ką būčiau atsakingas“, – teigė patarėjas.

Pasak Vyriausybės kanclerio Algirdo Stončaičio, šios A. Norkevičiaus pareigos nėra politinio pasitikėjimo, taip pat jis nėra laikomas valstybės tarnautoju, nes dirba pagal darbo sutartį.

Ne politinio pasitikėjimo pareigos. Žmogus dirba pagal darbo sutartį. Tai yra ne valstybės tarnautojas. Buvo skelbimas įmestas, kad ieškome žmonių.

„Ne politinio pasitikėjimo pareigos. Žmogus dirba pagal darbo sutartį. Tai yra ne valstybės tarnautojas. Buvo skelbimas įmestas, kad ieškome žmonių“, – BNS sakė Vyriausybės kancleris.

2017 metų pavasarį A. Norkevičius laimėjo Kalėjimų departamento vadovo konkursą, tačiau tuometė teisingumo ministrė M. Vainiutė jo į pareigas nepaskyrė.

Dėl šio sprendimo A. Norkevičius su Teisingumo ministerija bylinėjosi teismuose. Galutinis verdiktas paskelbtas pernai spalį, kai Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas nusprendė, jog ministrė viršijo įgaliojimus.

Nepagrįstai vadovauti Kalėjimų departamentui nepaskirtam A. Norkevičiui iš valstybės biudžeto teismas priteisė sumokėti beveik 5 tūkst. eurų turtinės ir 500 eurų neturtinės žalos atlyginimo.

Teisininko išsilavinimą turintis A. Norkevičius iki 2014 metų gruodžio vadovavo Kalėjimų departamentui, vėliau paskirtas dirbti vidaus reikalų viceministru.

Tuo metu viceministru dirbo ir dabartinis teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, o ministerijai vadovavo dabartinis premjeras Saulius Skvernelis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių