Nelegalios televizijos paslaugas teikiančios bendrovės siekia pergudrauti prievaizdus

  • Teksto dydis:

Nelegaliai interneto televizijos paslaugas teikiančios bendrovės siekia pergudrauti Lietuvos radijo ir televizijos komisiją – užblokavus jų svetaines, pakeitus keletą simbolių atidaromos naujos.

Šią savaitę LRTK pranešė, kad gavusi teismo leidimą blokavo tris interneto svetaines: europe.playlist-play2pay.tk, astra.playlist-play2pay.tk ir rus.playlist-play2pay.tk.

Šių svetainių valdytojai nėra LRTK pateikę oficialaus pranešimo apie paslaugų teikimą, todėl veikia nelegaliai.

LRTK pirmininkas Mantas Martišius sakė, kad tai – ne pirmas kartas, kai paslaugų teikėjas blokuojamas, tačiau svetainės vis atkuriamos kitu adresu.

„Mes blokuojame svetaines, jie pakeičia techninius parametrus – adresą, pakeičia adreso galūnę, raidę ir pradeda daryti iš naujo tai, ko negalima. Jie gali pakeisti ir serverį – nėra tai labai paprasta ir malonu, bet tai turbūt jiems atsiperka. Mes surenkame medžiagą ir iš naujo blokuojame. Toks procesas. Taip žaidžiama ir su piratavimu“, – BNS sakė M. Martišius.

LRTK nepavyko nustatyti, kam priklauso minėti adresai. Pasak M. Martišiaus, tiekėjai greičiausiai nesiregistruoja dėl paties nelegalaus verslo modelio, siekdami įgyti konkurencinį pranašumą prieš legaliai veikiančius retransliuotojus.

„Panašu, kad jiems geriau, kad juos uždarinėtų, blokuotų. Jie rodo piratiškai, turbūt nemoka net autoriams“ , – kalbėjo jis.

Bandantieji prisijungti prie minėtų interneto svetainių nukreipiami į LRTK sukurtą informacinį interneto svetainės tinklalapį stop.rtk.lt.

Įpareigojimu pranešti apie veiklą siekiama sukurti vienodas sąlygas televizijos paslaugų tiekėjams. Per 2018-uosius LRTK priėmė devynis sprendimus blokuoti internetines svetaines, visos jos nelegaliai teikė televizijos paslaugas.


Šiame straipsnyje: televizijaTVnelegali televizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Nėra tv programėlių lnk ir kitų. Tiesa, LRT yra ,bet nenori dirbti.

cheaa

cheaa portretas
ale ot zmogeliai neismaneliai,kam per ineta tv ...zymiai pigiau per palydova,mokat tik uz elektra...o kanalu nekoduotu daugybe!

Chuže delpio

Chuže delpio portretas
Nu klausimelis po kmt finalo
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių