Neįgaliam vyrui palikti darbą siūlęs institutas pripažintas priekabiavęs dėl negalios

  • Teksto dydis:

Negalią turinčiam vyrui palikti darbą šalių susitarimu siūlęs Lietuvių kalbos institutas priekabiavo dėl negalios – tokią Lygių galimybių kontrolieriaus išvadą patvirtino instituto skundą nagrinėjęs teismas.

Pernai metų spalį Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba nusprendė pripažinti Lietuvių kalbos instituto direktoriaus pavaduotojo skundą dėl galimo priekabiavimo dėl negalios pagrįstu ir siūlė Lietuvių kalbos instituto direktorei atšaukti pasiūlymą pareiškėjui nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu.

Su tokia išvada nesutikęs institutas kreipėsi į teismą, prašydamas panaikinti sprendimą kaip nepagrįstą, tačiau teismas prašymą atmetė, įvertinęs, kad jį panaikinti nurodytais motyvais nėra teisinio pagrindo.

Pareiškėjas savo skunde Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai teigė, jog po to, kai jam buvo nustatytas neįgalumas, darbovietė siūlė nutraukti darbo sutartį, o nesutikus, blogino darbo sąlygas.

Institutas su šiais teiginiais nesutiko, nurodęs, kad pareiškėjui buvo sudarytos sąlygos dirbti lengvai pasiekiamame kabinete pirmame aukšte, įrengta automobilio vieta neįgaliajam.

Taip pat institutas nurodė, jog darbuotojas netinkamai elgiasi darbe, konfliktuoja su bendradarbiais, kuria jiems įtampą. Šiuo pagrindu jam ir buvo pasiūlyta palikti darbą, tačiau, kontrolieriaus tarnyba teigia negavusi įrodymų, jog pareiškėjas būtų elgęsis netinkamai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių