A. Navicko profsąjungos ir ministerijos derybos keliasi į 2020-uosius

Seimui priėmus kitų metų valstybės biudžetą, Andriaus Navicko vadovaujamos pedagogų profsąjungos ir Švietimo ministerijos derybos keliasi į 2020-uosius.

Pasak švietimo, mokslo ir sporto viceministrės Jolantos Urbanovič, ministerijos ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos kolektyvinės sutarties projektas bus pakoreguotas, kad numatomi pokyčiai būtų planuojami 2021 metams.

„Sutarėme, kad koreguosime sutarties projektą labiau tuo požiūriu, kad orientuosimės labiau į 2021 metus“, – žurnalistams trečiadienį po susitikimo su profsąjungos lyderiais sakė J. Urbanovič.

Jos teigimu, sutarties derybinė grupė turėtų susitikti sausį arba vasarį, panašiu metu pasiūlymus turėtų pateikti darbo grupė dėl mokytojų etatinio darbo apmokėjimo modelio tobulinimo.

A. Navicko profsąjunga reikalauja didinti mokytojų atlyginimus, taisyti etatinį modelį ir mažinti mokinių skaičių klasėse.

Tai yra varginantis procesas, kasmet derėtis ir derėtis.

Ji atsisakė pasirašyti Švietimo ministerijos su kitomis profsąjungomis suderėtą kolektyvinę sutartį, kur numatytas algų kėlimas bendrojo ugdymo mokytojams, aukštųjų mokylkų dėstytojams ir darželio auklėtojams.

A. Navickas teigė, kad ši sutartis buvo nepakankamai ambicinga. Visgi jis tvirtino, kad šiemet derantis dėl geresnių sąlygų švietimo darbuotojams buvo pasiekta „šiokių tokių“ pokyčių.

„Tikėjomės, kad jie (pokyčiai) bus ženkliai didesni, manome, kad ir galimybės tam buvo, bet įvyko, kaip įvyko“, – kalbėjo profesinės sąjungos pirmininkas.

Jis taip pat apgailestavo, kad Seimas nepriima Vyriausybės patvirtintos viešojo sektoriaus darbuotojų algų kėlimo strategijos iki 2025 metų.

Pasak pedagogų atstovo, kasmetinės derybos dėl geresnių sąlygų neleidžia tikėtis stabilumo.

„Tai yra varginantis procesas, kasmet derėtis ir derėtis“, – tvirtino A. Navickas.

Pernai Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga steikavo maždaug mėnesį. Dėl kilusių protestų buvo priversta atsistatydinti tuometinė švietimo ministrė Jurgita Petrauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nemanau

Nemanau portretas
kad mokytojai ir kiti reikalaujantys pinigų, buvo pasipiktinę kai Valstybinis turtas buvo plėšiamas visokių prixvatizatorių, kai buvo sunaikinti 4 laivynai, pramonė o Mažeikių nafta atiduota Usos žydams už nieką.Ką, mokytojėliai, neužteko protelio suprasti kad nusigyvenam ir kad kada nors ateis laikas kai sikna bus plika?Tai iš kur dabar paimti pinigų jūsų gerovei? Iš negausių dirbančiųjų katrie ir taip apiplėšinėjami visokių mokesčių? EIKITE IR REIKALAUKITE IŠ DAR TEBESĖDINČIŲ VALDŽIOJE BUVUSIŲ PLĖŠIKŲ IR SENŲJŲ KGB GAUJŲ STATYTINIŲ.Mes, Lietuvos piliečiai prie ko?

Nieko tokio

Nieko tokio portretas
protestai pasibaigs jeigu rinkimus laimės konservatoriai.Va jie visiem dadės. Tada Navickui visko užteks ir jis tylės po lapu kaip pelė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių