Naujuoju FNTT vadovu siūlomas R. Kiškis

  • Teksto dydis:

Naujuoju Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovu siūlomas Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Rolandas Kiškis, antradienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Jo kandidatūrą Vyriausybei teikia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

R. Kiškis turėtų pakeisti dabartinį institucijos vadovą Antonį Mikulskį.

Teisės magistro išsilavinimą turintis R. Kiškis vidaus tarnybos sistemoje dirba nuo 1995 metų, pastaruosius devynerius metus vadovauja Lietuvos kriminalinės policijos biurui, anksčiau yra vadovavęs Ukmergės rajono policijos komisariatui, turi didelę kovos su organizuotu nusikalstamumu patirtį, yra ne kartą apdovanotas ir skatintas už nuopelnus tarnybai ir valstybei. 

Pasak ministerijos, kaip specializuotos policijos įstaigos vadovas, jis koordinavo ir organizavo pokyčius policijos įstaigų padaliniuose, atliekančiuose ikiteisminį tyrimą ir kriminalinę žvalgybą, įgyvendino daug novatoriškų ir pažangių sprendimų šalies kriminalinės policijos veiklai gerinti. R. Kiškis didelį dėmesį skiria pažangos ir technologijų panaudojimo plėtrai.

VRM teigimu, R. Kiškio vadovaujamoje įstaigoje pareigūnai skatinami tobulėti, perimti patirtį iš pažangių užsienio valstybių, skleisti gerąją patirtį, dedamos visos pastangos pareigūnų motyvacijai didinti. Jam vadovaujant kriminalinės policijos biuras tapo tvirtu bei patikimu Europos teisėsaugos institucijų partneriu, padėjusiu įvykdyti ne vieną stambią tarptautinę operaciją.

Ministrės A. Bilotaitės teigimu, proveržis, naujas požiūris ir technologijų plėtra reikalinga ir FNTT, nes vis daugiau nusikaltimų atliekama elektroninėje erdvėje, o sparčiai besiplečiantis finansinių paslaugų sektorius kelia vis didesnių iššūkių valstybei, kuri turi prievolę prižiūrėti finansų rinkos dalyvių skaidrumą ir apsaugoti piliečių turtą.

„Finansinių nusikaltimų schemos tampa vis sudėtingesnės, jos keliasi į elektronines erdvę, todėl turime sutelkti pajėgas ir užkirsti kelią valstybės ir piliečių apgaudinėjimui. Naujų iššūkių kyla dėl ekonominių sankcijų Rusijai įgyvendinimo bei dėl itin sparčios finansinių technologijų plėtros. Taigi užtikrinant šalies finansinį saugumą FNTT strateginė reikšmė kasdien auga, tarnybai reikalingi nauji gebėjimai ir proaktyvi veikla“, – sakė A. Bilotaitė.

Kaip nurodo VRM, iš naujojo FNTT vadovo tikimasi aktyvių veiksmų tobulinant rizikų bei grėsmių vertinimo sistemą, didesnio dėmesio veiklos skaitmenizavimui, efektyviai išnaudojant naujausias technologijas, taip pat analizuojant ir naujas finansinio sektoriaus veiklos formas.

Ministerija daug aktyvesnių tarnybos veiksmų tikisi identifikuojant, tiriant, realizuojant neteisėtai įgyto civilinio turto konfiskavimo procesus ir vykdant pinigų plovimo, teroristų finansavimo prevenciją.

Anot ministrės A. Bilotaitės, tarnybai šiuo metu taip pat labai svarbu pasirūpinti ir pareigūnų gebėjimų bei motyvacijos kovoti su naujos kartos finansiniais nusikaltimus stiprinimu.

Jos teigimu, būtina imtis ir didesnės iniciatyvos vykdant prevenciją ir atliekant tyrimus veiksmų ir nusikaltimų, kuriais daroma žala yra didžiausia Lietuvos valstybės biudžetui ar Europos Sąjungos (ES) struktūriniams fondams.

Per praėjusius metus FNTT užbaigtus ikiteisminius tyrimus nustatyta valstybei padaryta žala – 44,3 mln. eurų, o nesumokėto pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dalis siekia apie 21 mln. eurų. 2021 metais buvo pasikėsinta į 14,8 mln. eurų dydžio paramą iš ES fondų.


Šiame straipsnyje: Rolandas KiškisFNTTvadovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kiek pamenu toj FNTT darbavosi save pats

kiek pamenu toj FNTT darbavosi save pats portretas
paskyres ir paskyrima pats pasirases FNTT generolas vadinamas ,,,Balerina,, suko aferas , kurpe makles , su pani Gzibowskos , Vilytes Sekmoko ir FNTT pagalba -prasukinejo milijardines aferas, isvogiant biudzeto lesas , ir jas slepiant afsoru bankuoses savo saskaitose...ten ir nurasyti boheriai is vokietijos ,auksiniai saukstai, auksiniai sikinykai, ir interpindencijos pirktos uz milijardus -kuriu kaina naujo 200 milijonu ... FNTT --tai super vagiu aferiugu irstva....

Jonas

Jonas portretas
FNTT niekada netyrė ir netiria finansinių nusikaltimų, jie tik blogai apskaitą tvarkančius visuomet gaudė, kam jiems toks patyręs kiškis? Išvada: Kiškis 27 metus jau policijoje dirba, vadinasi į pensiją laikas. Pensija ne fontanai, tai darbas FNTT padės sukaupti oriai senatvei:)

Rolandas

Rolandas portretas
UAB FNTT pritrūko idėjų? FNTT sugeba tik buhalterinius nusikaltimus tirti. Reikia likviduoti fntt, nes tuos pačius buhalterius gaudo ekonominių nusikaltimų tyrimo ir VMI pareigūnai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių