NATO naikintuvai aštuonis kartus kilo lydėti Rusijos karinių orlaivių

  • Teksto dydis:

NATO oro policijos funkcijas Baltijos šalyse vykdantys naikintuvai 8 kartus kilo atpažinti ir lydėti tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros skridusių Rusijos Federacijos (RF) karinių orlaivių.

Birželio 15 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivius A-50, du SU-27, du SU-24, skridusius tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš RF Kaliningrado srities ir grįžusius į RF Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) nepalaikė, skrydžio plano neturėjo.

Birželio 15 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du RF orlaivius Tu-160, du Su-35, skridusius tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš RF žemyninės dalies ir grįžusius į RF žemyninę dalį. Orlaiviai skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, skrydžio plano neturėjo. Atpažino du RF orlaivius Su-27, skridusius tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities ir grįžusius į RF Kaliningrado sritį. Orlaiviai skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, skrydžio plano neturėjo.

Birželio 15 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino du RF orlaivius SU-35, skridusius tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš RF žemyninės dalies ir grįžusius į RF žemynine dalį. Orlaiviai skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su RSVC nepalaikė, skrydžio plano neturėjo.

Birželio 16 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivį A-50, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš RF Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšį su RSVC palaikė, skrydžio plano neturėjo.

Birželio 16 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivius An-30 ir An-12, skridusius tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš RF Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį. Orlaiviai skrido su radiolokaciniu atsakikliu, su skrydžio planu, radijo ryšio su RSVC nepalaikė. Atpažino du Su-24, du Su-27, vieną Su-34, du Su-35, skridusius tarptautine oro erdve iš RF Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį. Orlaiviai skrido be radiolokacinių atsakiklių, be skrydžio planų, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Birželio 17 d. NATO oro policijos naikintuvai patruliavo tarptautinėje erdvėje virš Baltijos jūros dėl suaktyvėjusių veiksmų Kaliningrado srityje. 

Birželio 18 d. NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivį IL-22, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš RF žemyninės dalies ir grįžusius į RF Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su RSVC palaikė, skrydžio planą turėjo.

Birželio 18 d.  NATO oro policijos naikintuvai atpažino RF orlaivį An-26, skridusį tarptautine oro erdve virš Baltijos jūros iš RF Kaliningrado srities į RF žemyninę dalį. Orlaivis skrido su radiolokaciniu atsakikliu, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių