Nacionalinis žmogaus teisių forumas šiemet bus skirtas įvairovei

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį rengiamas Nacionalinis žmogaus teisių forumas bus skirtas įvairovei.

Šiemet jis vyks virtualioje erdvėje, pranešė Vytauto Didžiojo universitetas.

Anot organizatorių, šiemetinis forumas simboliškai dedikuojamas Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos 70-mečiui. Jo šūkis – „Įvairovių Lietuva Europoje“.

Vienoje iš plenarinių renginio diskusijų bus aptarta žmogaus teisių vieta Lietuvos politikoje. Taip pat bus kalbama apie pandemijos poveikį visuomenės psichikos sveikatai ir švietimui, tėčių įsitraukimą į ankstyvą vaikų gyvenimą, efektyvų atsaką į neapykantos nusikaltimus, žmogaus teisių pažeidimus Baltarusijoje, lyčių lygybę,  duomenų apsaugą, teisę į privatumą.

Nacionalinis žmogaus teisių forumas tradiciškai sukviečia akademinę, valstybinio ir nevyriausybinio sektoriaus bei tarptautinę bendruomenes ir pritraukia šimtus klausytojų.

Kaip ir kasmet, renginyje dalyvaus įvairių sričių ekspertai, kuriems rūpi žmogaus teisių klausimai ir padėtis Lietuvoje bei pasaulyje: žurnalistai, nevyriausybinio, ekonomikos, švietimo, kultūros sektorių atstovai, psichologai, aktyvūs visuomenės nariai, politikai. Tarp jų – Birutė Sabatauskaitė, Dainius Pūras, Erica Jennings (Erika Dženings), Rita Miliūtė, Dovilė Filmanavičiūtė, Nerijus Mačiulis, Donatas Puslys, Jonas Ruškus, Milda Ališauskienė, Urtė Neniškytė, Karolis Vyšniauskas, Aidas Puklevičius, Agneta Skardžiuvienė, Edita Žiobienė ir kiti.

Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija priimta 1950 metais. Lietuva prie jos prisidėjo 1995 metais. Tai suteikė galimybę Lietuvos gyventojams kreiptis į Europos Žmogaus Teisių Teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oberfuureris

Oberfuureris portretas
Patys susimokes uz kavute ir baumkuchenus ar kaip visada pliksub1niu ir istvirkunu teisiu gynejai maitinsis is valstybes kisenes ir pradiskutuos kokius 50 tukst per 1 diena nu nes diskuotuot uz dyka ar savus eurus nemoka

nordland

nordland portretas
tai sorosine kontora, todel iskart aisku, kokios ten pas juos ivairoves ....

ALGIS

ALGIS portretas
Kur tik koks forumas , ten pidarastai pirmi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių