Nacionaliniam transplantacijos biurui vadovauti pradeda A. Būziuvienė

  • Teksto dydis:

Nacionalinio transplantacijos biuro (NTB) vadovo pareigas nuo penktadienio pradeda eiti Audronė Būziuvienė, laimėjusi konkursą į šias pareigas.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, A. Būziuvienė keičia laikinai institucijai vadovavusią Ievą Grybauskienę. Ji biurui vadovaus penkerius metus.

„Nacionalinis transplantacijos biuras yra kertinė įstaiga Lietuvoje, skleidžiant donorystės idėjas ir organizuojant donorystės procesus. Pastaruoju metu sulaukta ne vieno informacinio išpuolio, nukreipto prieš donorystę, tad vienas svarbiausių uždavinių yra atkurti visuomenės pasitikėjimą donorystės institutu ir toliau sėkmingai šviesti visuomenę“, – pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Pastaruoju metu sulaukta ne vieno informacinio išpuolio, nukreipto prieš donorystę, tad vienas svarbiausių uždavinių yra atkurti visuomenės pasitikėjimą donorystės institutu.

Anot naujosios vadovės, artimiausi darbai biure – komandos suformavimas, susitikimai su transplantacijos ir donorystės procesų dalyviais bei intensyvesnė donorystės sklaida visuomenėje.

„Tikiu, kad biuras gali ir turi būti įstaiga, kuri koordinuoja visą audinių, ląstelių  ir organų donorystės ir transplantacijos procesą bendradarbiaudama su visais proceso dalyviais – reanimacijos ir intensyvios terapijos (RITS) gydytojais, transplantacijos centrų gydytojais, pacientų organizacijomis, policijos ar karinių pajėgų pareigūnais bei žiniasklaida“, – pranešime cituojama A. Būziuvienė.

„Biuras turi girdėti, klausti, atsakyti, kviesti diskusijoms, analizuoti ir padėti tobulinti esamus procesus, inicijuoti naujų įvedimą“, – pridūrė ji.

A. Būziuvienė turi 15 metų vadovavimo patirtį viešajame sektoriuje. Pastaruoju metu ji vadovavo Nacionalinio bendrųjų funkcijų centro žmogiškųjų išteklių grupės padaliniui. Anksčiau 12 metų ėjo NTB direktoriaus pavaduotojos pareigas, laikinai biurui vadovavo.

A. Būziuvienė yra baigusi žurnalistikos magistro studijas Vilniaus universitete, moka anglų, rusų kalbas.

Kandidatams į biuro vadovus buvo keliami išsilavinimo (ne žemesnis nei magistro laipsnis), vadovaujamo darbo patirties (ne mažiau nei treji metai), užsienio kalbų mokėjimo reikalavimai. Paskutiniame etape iš viso dalyvavo penki kandidatai. Du atrinktus kandidatus vertino A. Dulkys.

Nacionalinis transplantacijos biuras atlieka koordinavimo, kontroliavimo ir analizavimo funkciją, susijusią su donorų, audinių, ląstelių ir organų paėmimu, ištyrimu, konservavimu, laikymu, pervežimu, paskirstymu ir recipientų parinkimu. Taip pat organizuoja ir prižiūri žmogaus audinių, ląstelių bei organų donorų ir recipientų registrą bei skleidžia donorystės idėjas visuomenėje. Šiuo metu NTB dirba 51 darbuotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių