Miškininkai perspėja – Lietuvoje didelis gaisrų pavojus

  • Teksto dydis:

Tvyrant karštiems orams ir trūkstant lietaus, daugelyje Lietuvos miškų yra padidėjęs gaisrų pavojus. Pasak specialistų, miškuose vyrauja 4-tos klasės miškų gaisringumas ir šios teritorijos plečiasi. Generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis sako, kad šiomis dienomis miškuose budi miškininkai, o poilsiautojai turi būti budrūs.

"Mūsų miškų urėdijos specialistai, esant ketvirtai klasei arba dideliam gaisrų pavojui kilti, budėjimas vyksta visose urėdijose nuo 9 valandos ryto iki saulės nusileidimo, o žmonėms reikia ypač būti budriems, atsisakyti netgi gaisrų kūrenimo ir galbūt reikėtų nekūrenti laužų leistinose vietose ir ypač būti atsargiems, pamačius kilusį gaisrą - informacija, atsargumas, jeigu matote, kad nepavyksta gaisro užgesini, iš karto informuoti", - LRT radijui sakė R.Prūsaitis.

Pasak sinoptikų, šeštadienį iš pietvakarių Lietuvą pasiekė šilta ir drėgna oro masė. Daug kur trumpai palis, griaudės perkūnija, pajūryje palis naktį. Temperatūra naktį - nuo 10 iki 15 laipsnių, o dieną - 22–27 laipsniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių