Mirė buvęs žemės ūkio ministras R.Karazija

Trečiadienį mirė žinomas mokslininkas, pedagogas, buvęs ilgametis Veterinarijos akademijos rektorius, diplomatas, politikas, buvęs žemės ūkio ministras Rimantas Karazija, pranešė Žemės ūkio rūmai.

R.Karazija gimė 1936 metais Kupiškyje. 1959 metais su pagyrimu baigė Lietuvos veterinarijos akademijos Veterinarijos fakultetą.

Tais pačiais metais jis pradėjo dirbti pagal paskyrimą Lietuvos gyvulininkystės ir veterinarijos moksliniame tyrimo institute.1961 metais R.Karazija buvo pakviestas dirbti į Lietuvos veterinarijos akademiją.

1968 - 1974 metais jis buvo Veterinarijos fakulteto dekanas, 1974 metais paskirtas prorektoriumi mokslo ir mokymo reikalams, o 1976 metais tapo akademijos rektoriumi.Keturi mokslininko darbai, susiję su fermentų panaudojimu galvijų prieskrandžių ligoms gydyti, pripažinti išradimais.

R.Karazija su bendradarbiais yra parašęs du vadovėlius, jo rūpesčiu 1981 metais įkurtas Lietuvos veterinarijos akademijos muziejus.

1992 metais R.Karazija buvo paskirtas Lietuvos žemės ūkio ministru. Šias pareigas jis ėjo iki 1994 metų. 1995-1999 metais jis buvo Lietuvos ambasadoriumi Latvijoje.Velionis pašarvotas Kaune Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos didžiojoje salėje. Laidotuvės vyks penktadienį Petrašiūnų kapinėse.


Šiame straipsnyje: Rimantas Karazijamirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių