Ministras: sklandesnį ugdymo procesą užtikrintų testavimas ir skiepai

Sklandesnį ugdymo procesą, pasitinkant dėl koronaviruso plitimo grėsmės pakoreguotus naujus mokslo metus, užtikrintų mokytojų testavimas dėl koronaviruso, skiepai nuo gripo vaikams, teigia švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

„Jeigu bus tam tikros priemonės, padedant mokytojams, galbūt ir greituosius testus panaudoti (...) Tai padės sumažinti nerimą ir valdyti procesus“, – Vyriausybės pasitarime trečiadienį sakė ministras.

Jo teigimu, sklandesnį ugdymo procesą padėtų užtikrinti ir skiepai nuo gripo vaikams.

„Dėl sezoninio gripo, jeigu bus galima vaikams skiepus organizuoti – tiems, kurie sutinka ir kurie nori, tai irgi būtų labai svarbi priemonė tinkamai organizuoti ugdymo procesą, užtikrinti, kad jis būtų sklandus ir netrikdytų mūsų ekonomikos“, – kalbėjo A. Monkevičius.

Švietimo ministras tikisi, kad mokyklos tinkamai pasiruoš kitokiems mokslo metams ir sugebės laikytis nustatytų rekomendacijų, kaip organizuoti ugdymo procesą.

Mokyklose turės būti valdomi mokinių srautai, vėdinamos patalpos, dezinfekuojami paviršiai, taip pat rekomenduojama dėvėti apsaugines kaukes, jeigu srautų suvaldyti nepavyksta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ministrui

ministrui portretas
ką ministras norėtų skiepyt? triušius? ar viagros skiepą susileidt į galvutę nori?

Loreta

Loreta portretas
Nustokit panikavę!!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių