Ministras: pažeidimai įkalinimo įstaigose – per neapsižiūrėjimą

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius teigia, kad Valstybės kontrolės (VK) nurodytus pažeidimus Kalėjimų departamentui pavaldžiose įstaigose bei Valstybinėje teismo medicinos tarnyboje (VTMT) galėjo lemti neapsižiūrėjimas, jis abejoja, ar dėl to kas nors pralobo.

„Šiuo atveju galbūt ir ne aš tikrai viską žinau, bet nematau niekaip, kaip galėjo kas nors kažkur nukeliauti neteisėtai į kokią nors privačią kišenę, to dalyko aš nematau, bet dėl netinkamo įforminimo, manau, Valstybės kontrolė yra teisi“, - žurnalistams antradienį sakė R.Šimašius.

Jis sakė manąs, kad pažeidimai padaryti ne dėl piktnaudžiavimo, o „daugiau iš netinkamo įforminimo, nekvalifikuoto neapsižiūrėjimo“.„Kad bandė žmonės daryti, kaip geriau, tai aš būčiau linkęs tuo tikėti“, - teigė jis.Ministras pabrėžė, kad tiek Kalėjimų departamento, tiek VTMT vadovybėje pokyčiai jau padaryti.

„Turiu atkreipti dėmesį, kad tie vadovai, kurie vadovavo toms įstaigoms 2011 metais, nebedirba ten ir tos įstaigos turi ir naujus vadovus, ir iš tikrųjų problemos arba išspręstos yra, arba yra sprendžiamos. Asmeninės atsakomybės klausimų sprendimas taip pat pradėtas, procesų viduryje esame, ir iš tikrųjų manau, kad sklandžiai visa tai užbaigsime“, - dėstė ministras.

Iki 2011 metų liepos vidurio Kalėjimų departamentui vadovavęs Saulius Vitkūnas perkeltas į to paties departamento direktoriaus pavaduotojo pareigas, nuo tada iki šių metų pradžios departamentui laikinai vadovavo Kęstutis Širvaitis.

Nuo šių metų sausio 20 kalėjimų departamento direktoriaus pareigas eina konkursą laimėjęs Artūras Norkevičius.Naujo VTMT vadovo konkursas baigėsi praėjusią savaitę, jį laimėjo iki šiol tarnybos direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjęs Romas Raudys. Jis į pareigas dar nepaskirtas, 2009 metų pabaigoje reorganizuotos įstaigos vadovo pareigas tebeina 68 metų Alvydas Rimantas Pauliukevičius.

Jam pamainos ieškota dėl sukakusio pensinio amžiaus.Auditą atlikusi Valstybės kontrolė nustatė, kad kai kurios Kalėjimų departamentui pavaldžios įstaigos prekes ir paslaugas įsigijo pažeisdamos pirkimo procedūras, nesudarydamos rašytinių sutarčių, pritaikydamos netinkamą pirkimo būdą. Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimus pažeidė ir Valstybinė teismo medicinos tarnyba.

Atliekant auditą Teisingumo ministerijai ir Kalėjimų departamentui pavaldžiose įstaigose taip pat rasta pažeidimų skiriant darbuotojams priedus ir priemokas.Valstybės kontrolė įpareigojo ministrą ir Kalėjimų departamento vadovą pažeidimus padariusius asmenis traukti tarnybos ar drausminėn



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
jis nemato.... taigi kai duoda otkata zurnalistu nekviecia.... negi tas ministras toks.... toks.... na svelniai tariant ismintingas???? taigi gali pasidometi kiek procentu siandien yra otkato dalis uz uzsakyma.... ir paskaiciuoti....

Zinantis

Zinantis portretas
Neturejo kada prižiuūreti - skubiai rengė " krikščioniškų pedikų šeimų" įstatymą!!!

yuiiyuy

yuiiyuy portretas
Viskas pas jos per neapsiziurejima,o tiksliau per ziopluma geriau pasakytu, taip ir milijonai issavaistomi per "neapsiziurejima".
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių