Ministras: judėjimo ribojimai tarp savivaldybių atšaukiami

  • Teksto dydis:

Judėjimo ribojimas tarp savivaldybių nebus pratęstas ir nustos galioti naktį iš antradienio į trečiadienį, pranešė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Nuo vidurnakčio, nuo septintos dienos, yra atveriamas judėjimas tarp visų savivaldybių“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė ministras.

Draudimas keliauti tarp šalies savivaldybių įvestas gruodžio viduryje, nuo kovo 16 dienos jis liko galioti savivaldybėse, kur blogiausia epidemiologinė situacija.

Tačiau nuo kovo 27-osios draudimas judėti tarp šalies savivaldybių grąžintas, išimtis padaryta žiedinėms savivaldybėms.

Vyriausybė teigė, kad taip prieš Velykas siekta stabdyti COVID-19 plitimą.

„Šis ribojimas buvo grąžintas ribotam laikui, per Velykas, raginome likti namuose ir tikrai ačiū visiems, kurie susilaikėte nuo nebūtinų kelionių. Taigi, Vyriausybė priėmė sprendimą šio ribojimo nebetęsti“, – kalbėjo A. Dulkys.

Pasak jo, toliau pandemijos valdymui planuojama pasitelkti testavimą ir vakcinavimą bei tikimasi visuomenės sąmoningumo, o judėjimo ribojimai atlaisvinami tarp visiškai visų savivaldybių.

„Panašu į tai, kad turime pripažinti, kad būtent tokia priemonė kaip judėjimo ribojimas, ji yra išsėmusi savo galimybes ir pagal tai, kaip mes matome, kad didžioji dalis užsikrėtimų yra arba iš ugdymo srities, arba yra gamybinėse įmonėse ir pagrindinė dalis, žinoma, keliauja iš vieno namų ūkio taisyklės nesilaikymo, asmeninio bendravimo, kaukių nedėvėjimo ir dalinimosi virusu, todėl manome, kad ši priemonė, matyt, tikrai baigė savo darbą“, – sakė ministras.

Vis dėlto, pasak A. Dulkio, būtent judėjimo ribojimas padėjo suvaldyti rekordinį naujų atvejų skaičių žiemą.

Visuotinis karantinas Lietuvoje galioja iki balandžio 30-osios, jis įvestas pernai lapkričio 7-ąją.

A. Dulkio teigimu, šiuo metu situacija „nėra gerėjanti“: auga naujų atvejų skaičius ir teigiamų tyrimų dalis.

Ministro teigimu, nerimą kelia ir tai, kad daugėja teigiamų atvejų tarp simptomus jaučiančių žmonių bei situacija ligoninėse, kur gydoma jau beveik tūkstantis žmonių. Sudėtingiausia situacija Vilniuje, ji blogėja ir Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Aš ne šunpalaikis ..

Vėl

Vėl portretas
Žil. Ručyzna išlindo: von į budą ŠUNPALAIKI

Anonimas

Anonimas portretas
Niekas neis geguzes 1 y joke svente
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių