Ministras apie balionais skraidinamą kontrabandą: tai teisėsaugos problema

Pranešus apie Vilniaus oro uoste nukritusį, kontrabandines cigaretes gabenusį meteorologinį oro balioną, krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sako, kad tokie incidentai yra teisėsaugos problema. Ministras pabrėžia, jog tai niekaip nėra susiję su oro gynyba, todėl teisėsaugos pareigūnams reikia spręsti, kaip kovoti su šiuo kontrabandos gabenimo būdu. Jis neatmeta, kad tokius balionus būtų galima nušauti dar jiems esant ore.

„Vyksta kova – kontrabandininkai galvoja metodus, valstybė galvoja, kaip su tais metodais kovoti“, – Eltai sakė L. Kasčiūnas.

„Jeigu dronai naudojami siunčiant cigaretes – (pasitelkiamos – ELTA) antidroninės priemonės, jeigu balionai – reikia galvoti, kaip juos nušauti. Vyksta nuolatinis procesas, bet tai yra kova su cigarečių kontrabanda. Čia nieko nėra bendro su oro gynyba, čia kalbama apie nuolatinį procesą, kuris vyksta jau dešimtmečius, tik atsiranda vis naujų metodų. Tuos metodus, be jokios abejonės, reikia perprasti ir juos neutralizuoti. Čia esminis dalykas. Kiek kas nuo mūsų priklausys, be jokios abejonės, mes padėsime valstybės sienos apsaugai, bet faktas, kad reikia ieškoti efektyvių priemonių, vertinant proporcingumą, kad galima būtų juos ore nušauti. Kova su kontrabanda yra jų (pasieniečių – ELTA) pagrindinis dalykas“, – teigė ministras.

Taip konservatorius komentavo Seimo nario, „valstiečio“ Dainiaus Gaižausko pasisakymus. Sekmadienį parlamentaras pareiškė, kad į Lietuvą iš Baltarusijos tokiu būdu gabenami neaiškūs kroviniai jau bevei metus. Anot D. Gaižausko, tai kelia klausimų dėl nacionalinio saugumo, todėl šis reikalauja vidaus reikalų ir krašto apsaugos ministrus Agnę Bilotaitę bei L. Kasčiūną pateikti visą informaciją visuomenei.

Vyksta kova – kontrabandininkai galvoja metodus, valstybė galvoja, kaip su tais metodais kovoti.

Krašto apsaugos ministras paragino opozicijos atstovą nusiraminti.

„Reikia dabar nusiraminti, nes čia yra priešrinkiminis laikotarpis. Gaižauskas nieko nepadarė, kai dronai pradėjo skraidyti su cigaretėmis, jis nieko nepadarė. Tiesiog atsiranda nauji metodai, tai kova su kontrabanda. Čia kova – nusikaltėliai galvoja naują metodą, teisėsauga galvoja, kaip tą neutralizuoti, vyksta nuolatinės varžybos. Nieko bendra su oro pažeidimais, tai kontrabandiniai dalykai“, – patikino L. Kasčiūnas.

Pasak jo, Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) pirmadienį pristatys situaciją ir siūlys savo sprendimus.

„Nusikaltėliai irgi priima sprendimus, bandysim rasti priemones, kaip tai daryti, nušaunant balioną ore, tai turėtų daryti teisėsaugos institucijos“, – teigė ministras.

ELTA primena, kad Vilniaus oro uoste vėlų šeštadienio vakarą nukrito cigarečių kontrabandininkų skraidintas meteorologinis oro balionas.

Sekmadienį VSAT atstovas Giedrius Mišutis Eltai sakė, kad nukritusiame objekte buvo rasta 1250 baltarusiškų cigarečių.

„Pastačius fizinį barjerą prie sienos su Baltarusija, visą sieną uždengus stebėjimo sistemomis, kontrabandininkams tai labai didelis apsunkinimas, jie renkasi nuotolinius būdus ­– dronus, kuriais gabena nedidelius krovinius, cigaretes bandoma gabenti ir meteorologiniais oro balionais. Tą seniai esamam pasakę, kad toks dalykas yra, nes per sieną dabar kontrabandininkams labai sudėtinga“, – Eltai sakė G. Mišutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  portretas
Na ir kvailas pasakymas , iki kiek kariškiai ir jų vadas dasirito , oro balionas daskrido iki Vilniaus , o jeigu čia būtų bomba , ir dar palankus vėjas tai jis daskristų iki centro , nerašau iki kokios ministerijos . Čia ne juokai . Kaščiūnas turėtų atsistatydinti , ministras kuris atsakingas už krašto sauguma , baisu kas dedasi su mūsų valdžia .

Spragilai

Spragilai  portretas
Laikas visą priešišką Lietuvai ir neveiksnią “vyriausybę” paleisti, o “ministrus” sodinti su turto konfiskacija! Lietuvos oro erdvė visiškai kiaura. Ko tyli tariamas prezidentas?!

tokiam bordake

tokiam bordake portretas
nakui,reikia tikejima i provoslavu keisti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių