Ministerija rengia teisinių žinių konkursą apie asmens teises

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministerija rengia išmanųjį teisinių žinių konkursą apie asmens teises.

Atsisiuntus specialiai sukurtą mobiliąją aplikaciją „Žinau savo teises“ konkurso dalyviai bus įtraukti į kompiuterinį žaidimą, supažindinantį su vartotojų teisių, asmens duomenų apsaugos, intelektinės nuosavybės, notariato veiksmų, konstitucinės, administracinės, baudžiamosios teisės pagrindais bei kitomis gyvenime naudingomis žiniomis, pranešė Teisingumo ministerija.

„Teisinės žinios yra reikalingos visiems, nes kasdien galima atsidurti situacijoje, kai reikia apginti savo teises, kai svarbu nepadaryti klaidos, kai reikia teisingai įvertinti susiklosčiusią situaciją ir priimti teisingą sprendimą“, – sakė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Konkurso laimėtojais bus laikomi tie, kurie pirmieji teisingai išspręs visų teisinių temų klausimus, mažiausiai pasinaudos pasiūlytomis pagalbos priemonėmis ir „Facebook“ pasidalys gautais skaitmeniniais ženkliukais, patvirtinančiais įgytą kompetenciją.

Stendai-planšetės bus įrengti Širvintose ir Visagine, o paskui keliaus į kitas savivaldybes.

„Žinau savo teises“ sudaro septynios teisinės temos, o kiekvienoje yra keturi sudėtingumo lygiai. Iš viso dalyviai turi atsakyti į 500 klausimus, kurie pateikiami taikant žaidybinius metodus – taškų rinkimą, pasiekimų įvertinimą, lyderių lentelę ir kt.

Pirmieji sėkmingai iki gruodžio 1 dienos atsakę į visas užduotis bus apdovanoti Teisingumo ministerijos įsteigtais prizais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių