Minima Tarptautinė diena prieš stichines nelaimes: jų pasaulyje vis daugėja

  • Teksto dydis:

Šiandien – Tarptautinė diena prieš stichines nelaimes. Ji minima antrąjį spalio mėnesio trečiadienį, informuoja Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. 

Šią dieną siekiama atkreipti viso pasaulio šalių dėmesį į stichines nelaimes, suteikti informacijos, kaip iš anksto joms pasirengti ir kaip sumažinti jų padarinius.

Nors Lietuvoje didelių stichinių nelaimių nebūna, ugniagesiai gelbėtojai yra pasirengę atlikti įvairiausius gelbėjimo darbus. Dažniausiai jų pagalbos prireikia kilus stipriam vėjui. Šiemet ugniagesiams gelbėtojams teko per 2200 kartų vykti šalinti ant kelių, gyvenamųjų namų, elektros laidų ir automobilių užvirtusių medžių.

Lietuvoje yra įkurta ir Tarptautinės pagalbos teikimo komanda, kurios nariai – ugniagesiai gelbėtojai yra pasirengę išvykti į žemės drebėjimų ar kitų nelaimių vietas ir gelbėti žmones iš griuvėsių. Lietuvos, Latvijos ir Estijos ugniagesiai kartu ne kartą yra dirbę ir potvynių užlietose teritorijose Europoje, dalyvaudami bendrame „BaltFloodCombat“ modulyje.

Pasak Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, atkreipti dėmesį į stichines nelaimes svarbu, nes pasaulyje jos vyksta vis dažniau ir sukelia vis sunkesnius padarinius. Prie stichinių nelaimių priskiriami vulkanų išsiveržimai, žemės drebėjimai, uraganai, potvyniai ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių